רוטב שזיפים מיובשים
רוטב שזיפים מיובשים
מתאים לצקת מעל ירקות מאודים, טופו או אורז
חומרים:
1 כף שמן שומשום
11/2 כוסות בצל אדום קצוץ דק
1/2 אננס חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית צ'ילי יבש
1/4 כוס שזיפים מיובשים חתוכים לפיסות קטנות
21/2 כוסות סיידר תפוחים
3 כפות רסק עגבניות *
1 כוס מיץ עגבניות *
1 כף חומץ תפוחים
1/2 כף מיץ לימון סחוט
מלח לטעם ( מלח ים אנטלנטי או מלח מן ההימליה להשיג בחנויות טבע)
פלפל שחור לטעם
הכנה:
במחבת גדולה מאדים את הבצל עם השמן למשך 3- 5 דקות או עד להזהבה.
מוסיפים את האננס והצ'ילי ולהמשך לאדות על להבה נמוכה יותר.
לערבל בבלנדר או בפוד פרוססור את השזיפים המיובשים, הסיידר ורסק העגבניות
להוסיף את תערובת השיזפים הטחונים למחבת עם הבצל והאננס המאודים ולערבב היטב.
להוסיף את מיץ העגבניות, חומץ, מלח, לימון ופלפל ולהביא לרתיחה.
להמשיך לבשל על להבה נמוכה כ 10- דקות.
לצקת מעל הירקות, הדגנים, הטופו .
* רסק עגבניות: לשים 2 כפות עגבניות מיובשות אורגניות עם מעט מים בבלנדר ולערבל עד לקבלת הרסק.
* לערבל 3- 4 עגבניות בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת המיץ