קראמבל פירות קיץ
מאת: זהר לוסטיגר בשן
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים:
מילוי:
8 נקטרינות, חתוכות לקוביות קטנות
3 שזיפים, חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי עץ, רצוי מזן חמצמץ, חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
מיץ מלימון אחד
1 כף סוכר חום (לא הכרחי) קרמבל:
1 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
3 כוסות שבלת שועל (קוואקר)
1 כוס שקדים קצוצים
3-2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1-3/4 כוס שמן קנולה
ההכנה:
1. לחמם תנור ל-170 מעלות.
2. לערבב בקערה את חומרי המילוי.
3. לערבב בקערה נפרדת את חומרי הקרמבל. העיסה צריכה להיות דביקה מעט, ולא יבשה מדי. יש לבדוק על ידי לישה עם הידיים ולהוסיף שמן או קוואקר על פי הצורך.
4. לסדר בתבנית את הפירות, לפזר מעל את הקרמבל ולאפות כ-40 דקות.
זהר לוסטיגר בשן