קציצות קייל
מאת: סאלי אלבגלי קריקלר
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
צרור קייל לאחר הסרת הגבעולים
כוס עדשים שחורות מבושלות או מונבטות/כוס בשר טחון
1גזר מגורר
2 בצלים חתוכים
2 שיני שום גרוסות
1 בטטה/תפו"א מגורר
1 דלורית מגוררת
2 כפות שיבולת שועל גסה
1 ביצה
1כף שקדיה
1 כפית שמן זית
מלח, פלפל, כורכום, כמון
הכנה:
במחבת להשחים קלות 1 בצל להוסיף שמן זית עם 1 שום מגורר ואת עלי הקייל עד לריכוך קל של העלים להוציא ולהעביר לקערה. להוסיף לקערה את הבצל והשום הנותרים, הירקות המגוררים, כוס עדשים מבושלת, ביצה, שיבולת שועל, שקדיה ותבלינים לפי הטעם, להכין עיגולים להניח בתבנית, לרסס שמן זית ולבזוק מעל זרעי שומשום, לאפות עד להשחמה קלה בחום בינוני.