Bari15_Fly
Jeliat_Fly

קציצות פראסה אפויות לפסח

מאת: ורד נחמיאס, מנחת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: pixabay

Bari15_In

רכיבים (עבור 30 – 40 קציצות):

6  גבעולי כרישה בינוניים
2 בצלים גדולים
1 כף שמן זית + 3 כפות מים
חצי כפית מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס
מעט אבקת בהרט
3 – 4 מצות מקמח שיפון / כוסמין מלא
(או כוס קמח מצה)
1  תפוח אדמה בינוני
1/2  חב' טופו
2  ביצים
מעט מלח דק לפי הטעם
2  לימונים

אופן ההכנה:

משתמשים בחלק הלבן של גבעולי הכרישה, שותפים היטב משאריות אדמה, חותכים פרוסות בעובי של כ- ס"מ ומעבירים לסיר גדול. כמו כן, מנקים את הבצלים וחותכים לרצועות ומוסיפים לסיר.

מוסיפים חצי כפית מלח גס, מעט פלפל גרוס ומעט אבקת בהרט, כף שמן זית + 3 כפות מים מדליקים להבה גדולה ומערבבים מידי פעם עם כף עץ. משאירים על האש, ללא מכסה, עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין (דואגים שלא יישרף!) מורידים מהאש וממתינים עד שיצטנן.

מוסיפים את שתי הביצים ובוחשים היטב.

מגרדים בפומפייה עדינה את תפוח האדמה, מפוררים את הטופו ומוסיפים לסיר.

טוחנים במעבד מזון 3 – 4 מצות מקמח שיפון / כוסמין מלא עד לקבלת קמח מצה.

אם לא עלה בידכם למצוא מצות כאלו, ניתן להשתמש בכוס קמח מצה רגיל, מוסיפים לסיר, בוחשים היטב ומתקנים טעמים לפי הצורך.

אם התערובת דלילה מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח (לא יותר מידי), רק עד שניתן יהיה ליצור קציצות מהתערובת (בקוטר של כ- 5 ס"מ).

מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית.

מניחים את הקציצות במרחק של כ – 2 ס"מ אחת מהשנייה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ- 20 דקות הופכים את הקציצות לצידם השני, בעזרת כף עץ שטוחה, ואופים לעוד כ – 20 דקות נוספות או עד שהקציצות זהובות ואפויות מספיק.

מגישים עם פלחי לימון.

לחג שמח, בריאות והנאה

לאתר של ורד נחמיאס

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו