Bari15_Fly
LiveWell_Fly

קציצות סלק ועדשים ירוקות

מאת: Kaleקייל מטבח טבעוני ביתי
זמן קריאה: < 1 דקה
מנה טבעונית נהדרת בצבעים עזים ויפיפיים לקראת החגים הבאים עלינו לטובה

נהדרות כפתיח או כעיקרית (Kaleקייל מטבח טבעוני ביתי)

Jeliat_In

המרכיבים לכ-20 קציצות

לרוטב

אופן ההכנה

לשים בקערה: גבעולי סלרי וגבעולי סלק חתוכים, נבטוטי עדשים ירוקות ופירורי לחם. בעזרת בלנדר מוט הופכים את התערובת לעיסה אחידה. אפשר גם בבלנדר גדול.

בקערה נפרדת: קוצצים עלי סלק, עלי סלרי, פטרוזיליה, מגררים סלק במגררת גדולה, מערבבים ומוסיפים לעלים – מלח, פלפל שחור, שמן זית, פשתן טחון, קמח חומוס.

מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.

מוסיפים את עיסת העדשים ולשים היטב לתערובת אחידה.

מצננים במקרר חצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את התערובת המצוננת, מגלגלים את הקציצות לקוטר של 3-4 ס"מ, ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. רצוי להשתמש בנייר אפייה טבעי. אופים בתנור (עדיף בטורבו) 15-20 דקות או עד שמתחיל להשחים מלמעלה.

מוציאים מהתנור ונותנים לקציצות להתקרר 20 דקות.

הכנת הרוטב

מוסיפים למחבת קטנה לפי הסדר: שמן זית, מלח, כמון טחון, פלפל שחור, חצי כוס מים, ג'ינג'ר מגורר קטן, רכז רימונים, לימון סחוט, ממתיק, להביא לרתיחה, לדלל עם 1-2 כוסות מים לפי הטעם.

להגשה

מחממים את הרוטב במחבת, וכשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות.

בעזרת כף שופכים מהרוטב על הקציצות תוך כדי בישול על-מנת שהרוטב ייספג.

לאחר כ-2 דקות מעבירים את הקציצות לצלחת הגשה ואת הרוטב לקערית נפרדת ומגישים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו