קציצות כרובית וקמח חומוס
מאת: תום מטבח משמח
זמן קריאה: < 1 דקה
קציצות טבעוניות ועשירות בטעם וערכים תזונתיים
רכיבים
- כרובית קטנה או חצי כרובית
- בצל בינוני
- 2 שיני שום
- כוס קמח חומוס
- כוס שיבולת שועל
- כפית מכל אחד: פפריקה, כמון, קארי/ בהרט (אופציונאלי)
- מלח, פלפל – לפי הטעם
- שמן זית
אופן ההכנה
- עם הסכין הגדולה של מעבד מזון לטחון קוואקר עד ליצירת "קמח" ולהעביר לקערה.
- את הבצל והשום לחתוך גס, לפרק את הכרובית לפרחים בינוניים.
- לטחון בפולסים במעבד המזון, יחד עם בצל ושום עד למרקם של קוסקוס.
- לצרף לקערה את הירקות הטחונים ולהוסיף קמח חומוס ותבלינים.
- ליצור קציצות ולסדר על גבי נייר אפיה משומן.
- לשמן קלות את כל הקציצות גם מלמעלה.
- לאפות בחום בינוני כחצי שעה, או עד להתייצבות .
המתכון באדיבות תום מטבח משמח – ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה.