קציצות חומוס אפויות
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
כוס וחצי גרגירי חומוס שהושרו לפחות 24 שעות
1 בצל גדול קלוף
3-4 שיני שום קלופות
2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספות
3 כפות קוואקר עדין
3 כפות טחינה גולמית
מלח, כמון, פלפל שחור
פפריקה חריפה, כורכום
כף שמן זית למריחה
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טוחנים את החומוס, הבצל והשום ומעבירים לקערה.
מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.
טוחנים שוב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם אחיד.
מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים מלמעלה מעט שמן זית עם מברשת סיליקון.
מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.