Bari15_Fly
SmartKish_Fly

קציצות אפויות של חציל ותפו"א, רוטב יוגורט ושמן נענע

קציצות מושלמות ועשירות בירקות. התיבול המיוחד בשילוב רוטב הטחינה ושמן הנענע יוצר מנה מושלמת!

קציצות מיוחדות ועשירות בטעם. צילום: דניאל לילה

Bari15_In

קציצות עשירות בירקות ותבלינים מיוחדים שמתאימות גם לטבעונים ולכל מי שמקפיד על התזונה שלו.

חומרים לקציצות

 

לשמן נענע:

 

להכנת הקציצות:

1.מחממים מחבת, יוצקים לתוכה שמן קנולה, ומטגנים את הבצל בעוצמה בינונית עד להשחמה קלה.

מוסיפים שום כתוש, כמון וקארי ומטגנים כחצי דקה נוספת. מסירים את המחבת מהאש ומצננים.

2.מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצה, מערבבים היטב ומעבירים למקרר
למשך כחצי שעה.

3.בעזרת ידיים רטובות יש לקרוץ מהמסה כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך, ולשטח אותם ליצירת קציצות עגולות ושטוחות.

4.מחממים תנור ל 180 מעלות, מסדרים את הקציצות במרווחים של 2 ס"מ על מגש עם נייר אפייה.

  1. בעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית מעל לקציצות ומכניסים לתנור למשך 25 ד עד שהקציצות משחימות ומתייצבות.

 

הכנת שמן נענע:

בעזרת מטרפה מערבבים היטב את החומרים.

 

הצעת הגשה:

מכינים את הטחינה סמיכה או דלילה, לפי הטעם ויוצקים על צלחת הגשה.

מוסיפים כמה פרוסות מלפפון, 3-4 קציצות ומזלפים קצת מהשמן נענע.

המתכון באדיבות רשת קפה נטו.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו