קדירת קינואה קיצית עם אספרגוס וטופו
מתכון קיצי וצבעוני אותו אני מלמדת בסדנאות הבישול הבריא שלי של קדרת קינואה עם אספרגוס, טופו ועגבניות מיובשות.
את הקינואה מומלץ להשרות ולבשל בהתאם להוראות כך מתקבלים גרגירים אחידים וטעימים שמקבלים אליהם בשמחה את התוספות.
ניתן להגיש את הקינואה והתוספות בצלוחיות נפרדות, כך כל אחד מבני המשפחה יכול להרכיב את המנה בהתאם למה שהוא הכי אוהב.
לגיוון ניתן להוסיף: כוס אפונה ירוקה חלוטה, 1/2 כוס פולי אדממה קלופים או כל ירק אחר שהילדים אוהבים.
החומרים:
1/2 1 כוסות קינואה לבנה
צרור אספרגוס
כוס שעועית ירוקה טרייה
1/2 חבילה טופו
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית חתוכות דק
2 כפות בזיליקום קצוץ דק
2 כפות צנוברים
3 כפות שמן זית
מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
1) משרים את הקינואה בשפע מים למהלך הלילה, בבוקר מסננים היטיב, מעבירים לסיר ומוסיפים 1/2 כוס מים רותחים. מבשלים את הקינואה בסיר פתוח כעשר דקות עד שכל המים מתאדים, מסירים מהאש מטפטפים מעט שמן זית ומשאירים למנוחה. בדרך זאת מתקבלים גרגירי קינואה פריכים וטעימים.
2) חותכים את הטופו לקוביות שוות ומוסיפים: 2 כפות שמן זית, כף רוטב סויה איכותי, כף סילאן, כפית תמרהינדי, כפית מיץ לימון, כפית ג׳ינג׳ר מגורד, מעט צ׳ילי יבש וכמה עלים של טימין טרי. מערבבים היטיב כך שכל קוביות הטופו יצופו במשרה, מניחים לספיגת טעמים לשעה ואפשר אף יותר.
3) מסירים מהאספרגוס את החלק העצי והקשה, חותכים למקטעים של 3 ס״מ וחולטים חמש דקות במים רותחים. מסננים היטיב, מטפטפים שמן זית ומניחים בצד. קוטמים את קצוות השעועית חוצים לחצי אלכסוני וחולטים כ-שבע דקות או יותר במים רותחים, מקפידים לא לבשל יתר על המידה, מסננים ושוטפים במים קרים.
4) קולים 2 כפות צנוברים עם כפית שמן זית עד שהם זהובים קלות, נזהרים לא לקלות יתר על המידה.
5) מעבירים את גרגירי הקינואה החמימים לקערה רחבה ומאווררים אותם בעזרת מזלג.
6) צורבים את קוביות הטופו משני צידיהן כך שמתקבל צבע יפה ושחום ומעבירים בזהירות לקערת הקינואה.
7) מוסיפים לקינואה אספרגוס חלוט, שעועית ירוקה, עגבניות מיובשות קצוצות, 2 כפות בזיליקום קצוץ, כף שמן זית, מלח ופלפל גרוס, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים את התיבול, מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים חמים.
רויטל סינגר, שפית אישית לבישול בריא ומנחת סדנאות לבישול בריא וטבעי