LiveWell_Fly
Liat_Fly

פשטידת שורשים וטחינה

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

חומרים:

שורש סלרי מגורד
שורש פטרוזיליה מגורד
צנון לבן (דייקון) מגורד
קולרבי מגורד
2 פקעות שומר מגורדות
בצל בינוני מגורד
2-3 שיני שום מגורדות
2 ביצים (אולי יהיה צורך בעוד אחת, אז תדאגו שתהיה לכם)
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל לבן
כוס קמח מלא/ פולנטה (קמח תירס מלא)

אופן ההכנה:

לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
את הירקות אפשר להכין במעבד מזון ופשוט להוסיף את שאר החומרים, זה ממש מקל על העניינים.
לערבב את השורשים המגורדים יחדיו עם הביצים באופן בו הביצים "יתפסו" את התערובת. אם נראה לכם שיש צורך להוסיף עוד ביצה, עשו זאת!
להוסיף את הטחינה והתבלינים ולערבב היטב.
את הקמח יש להוסיף לאט לאט, כל פעם מעט קמח- לערבב היטב ולהוסיף עוד, עד שהוספתם את הכל.
יש לערבב היטב לתערובת אחידה פחות או יותר. אם נראה שיש צורך להוסיף קצת מים, עשו זאת.
שיפכו את התערובת לתבנית מלבנית משומנת.
יש לאפות בתנור כ-45 דקת, או עד שקיסם שהוכנס לפשטידה יצא יבש.

גיוון:

לפזר למעלה שכבת זרעי שומשום מלא, גרעיני כמון או קימל (אפשר גם לערבב את שלושתם).

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו