פסטו בזיליקום ושקדים / קשיו / אגוזי פקאן
מאת: לימור עברון גילת
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
2 צרורות של בזיליקום, רצוי אורגני
1/2 כוס שמן זית
מלח על פי הטעם
2 שיני שום
1/2 כוס שקדים / קשיו / פקאן
2 אגוזי ברזיל
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני חמנייה
גרעיני הדלעת והחמנייה עשירים באבץ ואבץ הוא חבר, כי הוא עוזר למערכת החיסונית וגם לפוריות, לתפקד במיטבה.
אופן ההכנה:
מפרידים את עלי הבזיליקום מהעוקץ, שוטפים ומייבשים במייבש חסה.
מכניסים את כל המשתתפים למעבד מזון, מעבדים בפולסים, עד למחית לא חלקה לגמרי.כדאי לאכסן בכלי זכוכית ו'לצפות' את קו המתאר של הפסטו בשמן זית למניעת השחרה.
אפשר לעטוף פסטת כוסמין מלא (אם שדדתם בנק) או סתם פסטה מלאה, בפסטו הזה.
ניתן להעשיר רוטב עגבניות פשוט בעזרת כף של הרוטב הטעים הזה ולשדרג אותו פלאים.