Bari15_Fly
Jeliat_Fly

פנקייק צבעוני, ממש ממש בריא!

מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
הפנקייק יוצאים רכים ונימוחים, כמו אחיהם הג'אנקיים אבל לא. הצבעים עשויים מתרד, סלק וכורכום, שלכל אחד מהם יתרונות תזונתיים מרשימים משלו

צילום: pixabay

Bari15_In

חופש גדול! צריך אוכל מהיר וטעים, נכון?

מצאתי דרך להכין פנקייק צבעוני בלי שום טיפת צבע מאכל!

התוספות הצבעוניות דווקא מוסיפות בריאות.

השתמשתי בקמח שעורה שמכיל פחות גלוטן מחיטה או כוסמין.

הטעם שלהם כמעט שלא מורגש, רק ממש אם מתאמצים. זו פשוט הארוחה המושלמת לבוקר חגיגי לילדים. בלי ייסורי מצפון.

המרכיבים לפנקייקס

1 כוס קמח שעורה

1 כוס חלב קוקוס או כל חלב לבחירתכם

2 ביצים, או לטבעונים – 2 כפות גרעיני צ'יה וחצי כוס מים.

3 כפות דבש, או אגבה, או מייפל. סילאן הוא כהה ולכן יפגע בצבעים היפים של הפנקייק.

כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

שמן קוקוס או חמאה לטיגון.

לצבעי המאכל הטבעיים

עדיף להכין כמות, לחלק לקוביות קרח או שקיות ולהקפיא לשימוש נוסף. תמיד טוב שיש ולא צריך להכין מחדש.

ירוק: כוס עלי תרד טרי.

אדום: סלק גדול.

צהוב: כף כורכום.

אופן ההכנה

תתחילו דווקא עם הכנת הצבעים שהיא אורכת מעט זמן:

ירוק: שטפו את התרד היטב ושימו במג'ימיקס עם 1/4 כוס מים. עד שמתקבלת מחית.

אדום: את הסלק לא צריך לקלף רק לשטוף, להוריד קצוות, לחתוך לארבע ולבשל במעט מים עד שהוא מתרכך.

כשהסלק רך, שימו אותו במג'ימיקס עם 1/4 כוס ממי הבישול עד שמתקבלת מחית.

הפנקייקס:

ערבבו את הקמח, החלב, הדבש והביצים לתערובת חלקה.

לכמות הזו אפשר להוסיף 2 כפות גדושות צבע טבעי. (מחית התרד או הסלק או אבקת הכורכום).

אני הכפלתי את הכמויות וחילקתי לשלוש, לכל חלק הוספתי כף צבע.

עכשיו הוסיפו את אבקת האפייה.

חממו שמן במחבת לחום בינוני. שמים שמן רק לפנקייק הראשון,

אין צורך להוסיף עוד, הפנקייק הבאים פשוט לא ידבקו.

מוזגים מצקת ומחכים עד שהקצוות מבעבעים ואז הופכים את הפנקייק.

מוצאים, מגישים לשולחן, מוזגים מעל כמות נדיבה של סילאן או מייפל…. וזוללים.

אורלי גרובר, אלופה בטבעון מתכונים, ZEBARIE

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו