פלאפל בטטה אפוי
מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
1 כוס חומוס
1 כפית זרעי כוסברה
1 חתיכה קטנה של אצת קומבו
1 בטטה בינונית חתוכה גס
1 בצל גדול חתוך גס
5 שיני שום כתושות
1 כוס עלי כוסברה נקיים
1 כף כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח ים (אפשר גם פחות)
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
חצי כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
משרים את החומוס, זרעי הכוסברה והאצה ב – 3 כוסות מים ל – 12 שעות.
מסננים את החומוס (האצה וחלק מזרעי הכוסברה נשארים בחומוס) ומעבירים למעבד מזון טוב.
מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים היטב. טועמים טיפה ומתקנים טעם אם צריך.
* יתכן ותאלצו להוסיף מעט מים בשלב הטחינה, זה תלוי בעסיסיות הירקות ובסוג החומוס. אם הוספתם מים, כדאי להוסיף (לאחר שהעיסה טחונה היטב) קצת לחם – החלק הרך של לחם מלא מפורר ביד.
יוצרים קציצות מהעיסה (ביד או בעזרת כף – תלוי במידת הסמיכות של העיסה שלכם) ומסדרים על נייר אפייה בתבנית גדולה.
מכניסים לתנור מחומם מראש – 170 מעלות, אופים כחצי שעה עד 40 דקות.
אפשרות: ב – 5 דקות אפייה האחרונות ניתן למשוח את הפלאפל במעט שמן זית על מנת שיקבלו "טיגון" קצר.