Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

פיתה על מחבת מקמח כוסמת וקמח שקדים

מאת: אורלי גרובר, ZEBARIE
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: אורלי גרובר

Bari15_In

המרכיבים

 

אופן ההכנה

לערבב את החומרים היבשים, מלבד אבקת האפייה.

להוסיף מים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת בלילה בסמיכות של יוגורט סמיך (כמו יוגורט יווני). אם צריף הוסיפו מעט מים.

להוסיף את אבקת האפייה ולערבב היטב.

לחמם במחבת שמן קוקוס (אפשר גם חמאה) ולטגן פעם פיתה אחת – כמו פנקייק שמנמן. המחבת צריכה להיות חמה מאוד לפני שיוצקים את הבלילה.

לגירסה האפוייה

יוצקים 2 כפות מהבלילה על גבי נייר אפייה. הבלילה מתפזרת לצורת פיתה. מפזרים מעל גרגרי קצח או כוסברה.

אופים כ-25 דקות בחום של 200 מעלות צלזיוס. אופים עד שהפיתה מעט קשה למגע.

אורלי גרובר, ZEBARIE

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו