Bari15_Fly
Bari15_Fly

פיצה סיציליאנית טבעונית מקמח שיפון וכוסמין

מאת: אביטל סבג
זמן קריאה: 2 דקות
אביטל סבג משתפת אותנו במתכון נהדר לפיצה סיציליאנית, שהיא גם טעימה וגם בעלת יתרונות בריאותיים

פיצה סיציליאנית. צילום: מיכל לנרט

Bari15_In

עם על הכבוד לפיצות על בסיס "בצק" כרובית או ירקות אחרים… אין דבר מספק יותר מפיצה מבצק אמיתי.

במתכון הזה הבצק הוא כמובן מקמחים בריאים: שיפון וכוסמין, ושלל הירקות שעל הפיצה הופכים אותה לחגיגה אמיתית של צבע, בריאות וטעמים.

למתכוני פיצה נוספים:

פיצה על בסיס טחינה גולמית

פיצה ללא גלוטן ב-3 דקות הכנה

פיצת ברוקולי וקמח שקדים

מתכון לפיצה סיציליאנית טבעונית

מרכיבים ל-20 פיצות אישיות

לבצק הפיצה:

1/2 ק"ג קמח כוסמין

1/2 ק"ג קמח שיפון

1 כוס שמן זית

2 כפות שמרים יבשים

3-2 כוסות מים חמימים

1 כפית מלח גס אפור

1 כפית סירופ מייפל

לשכבת הירקות:

10 עגבניות מיובשות

2 זוקיני חתוכים לפרוסות דקות

1 חציל חתוך לפרוסות דקות

1 בצל חתוך לפרוסות דקות

שמן זית

אורגנו

מלח גס

3 פלפלים אדומים

100 גרם דלעת קלופה

1/4 כוס אורגנו טרי

1/4 כוס זיתים מגולענים

100 גרם עיגולי גבינת קרם מקדמיה (ראו מתכון בתחתית)

לרוטב העגבניות:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

5 עגבניות קצוצות דק

2 כוסות מים

קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

1 כפית מלח גס אפור

1 כפית פלפל שחור

אורגנו טרי קצוץ דק

בזיליקום טרי קצוץ דק

הוראות הכנה

בצק הפיצה:

מערבבים את החומרים היבשים בתוך קערה יחד עם הנוזלים, ליצירת בצק רך וגמיש.

לשים לפחות 10 דקות.

מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה, עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג.

מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר.

שכבת הירקות:

מניחים בתבנית את פרוסות הזוקיני, החציל והבצל ומברישים אותן בתערובת של שמן זית, אורגנו ומלח גס.

אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כרבע שעה.

מניחים את הפלפלים על רשת וקולים על הגז, מכל הכיוונים עד שהקליפה משחימה.

מצננים בתוך שקית ניילון (פעולה זו מקלה על הסרת קליפתם של הפלפלים), מקלפים את הפלפלים וחותכים אותם לרצועות דקות.

בעזרת קולפן קולפים את הדלעת לפרוסות שקופות.

רוטב העגבניות:

מאדים את הבצל במחבת עם שמן הזית עד שיזהיב.

מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.

מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים עד לריכוך.

יוצקים למחבת את המים ורסק העגבניות, מתבלים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.

מוסיפים את עשבי התיבול הטריים וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.

מעבירים את הרוטב למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

להרכבת הפיצה:

מורחים על עלי הבצק כף מרוטב העגבניות ומפזרים מעליו את כל הירקות.

מעל הירקות מסדרים פרוסות  של גבינת קרם מקדמיה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות.

פיצה מקמח שיפון וכוסמין. צילום: מיכל לנרט

פיצה מקמח שיפון וכוסמין. צילום: מיכל לנרט

מתכון לגבינת מקדמיה פלפלית

המצרכים הדרושים לחצי קילו גבינה :

3 כוסות אגוזי מקדמיה שהושרו 12 שעות

3 כפות לימון

רבע כוס צנובר

3 כפות שמן זית

3 עלעלי זעתר או אורגנו

כפית פלפל שחור גרוס עבה

כוס מים או יותר בהתאם לממרח הרצוי

אופן ההכנה:

מעבירים לבלנדר חזק לטחינה חלקה

יוצקים  לתוך רינג 16-18 ס"מ

הטקסטורה של הממרח צריכה להיות כמו טחינה גולמית .

מחממים תנור ל-180 מעלות  ואופים כחצי שעה.

המתכונים מתוך הספר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן" של אביטל סבג.

הספר ניתן לקנייה ישירה באתר של אביטל סבג ובחנויות סטימצקי, גם בגירסה באנגלית. צילום: מיכל לנרט, עיצוב גרפי: אדי גולדפיין -ביטויים, עריכה:תמר מור סלע.

אביטל סבג באינסטגרם: @avitalsebbag

צרו קשר עם אביטל סבג



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו