Bari15_Fly
Bari15_Fly

פינוק אקזוטי: חצאי תמרים בשלושה מילויים ריחניים וצבעוניים

Jeliat_In

פינוק אקזוטי: חצאי תמרים בשלושה מילויים ריחניים וצבעוניים

 


רכיבים:

10 תמרים אורגניים מגולענים וחתוכים לחצאים

רכיבים לתערובת:

חצי כוס אגוזי מקדמיה (אפשר להכין 1 כוס ולהשתמש בתערובת כממרח לקרקרים, ירקות ועוד).

רבע כפית מלח

2 כפות מים

חצי כוס אגוזי פיסטוק טחונים לקמח בבלנדר

חצי כפית אבקת קארי (ללא מונסודיום גלוטמט MSG)

רבע כוס זרעי פרג

הכנת תערובת אגוזי המקדמיה:

1.      לשים בבלנדר אגוזי מקדמיה, מלח ומים. לערבב עד לקבלת ממרח סמיך (במרקם שאינו נוזלי).  לטעום ולהוסיף מלח או מים במידת הצורך.

2.      לחלק את התערובת לשלוש קערות בשלושה חלקים שוים.

הכנת המילויים השונים:

קערה 1: זרעי פרג

ערבבו את תערובת אגוזי המקדמיה שבקערה עם מחצית מכמות זרעי הפרג. צרו כדורים בגודל מתאים לחצי תמר. גלגלו את הכדורים בזרעי הפרג הנותרים.

קערה 2: פיסטוק

ערבבו את תערובת אגוזי המקדמיה שבקערה עם מחצית מכמות הפיסטוק הטחון. צרו כדורים וגלגלו אותם בפיסטוק הטחון הנותר.

קערה 3: אבקת קארי

צרו כדורים מתערובת אגוזי המקדמיה שבקערה. גלגלו אותם באבקת הקארי. אפשר גם ראשית לערבב את אבקת הקארי עם תערובת אגוזי המקדמיה ואחר כך ליצור כדורים.

 

3.      שטחו מעט את הכדורים להתאמה מלאה לחצאי התמרים והכניסו אותם לחצאי התמרים.

4.      סדרו את חצאי התמרים הממולאים על צלחת הגשה יפה

5.      אפשר להגיש מיד, או לכסות היטב ולשמור במקרר למשך כ-3 ימים.

טיפים מהשפית:

1.      היו יצירתיים: הכינו תערובות שונות לפי טעמכם האישי וגוונו בתבלינים, באגוזים ובטעמים.

2.      שתפו את הילדים בהכנה: מתכון זה הוא הזדמנות נפלאה לשתף את הילדים ולהשתעשע ביצירת טעמים ואפשרויות שונות.

המלצות השפית:

1.      להמתקת תערובת אגוזי המקדמיה: הוסיפו לאגוזים בבלנדר 1-2 תמרים וערבבו. יתכן ותצטרכו להוסיף מעט מים. לתשומת לבכם: התמרים ישנו את צבע תערובת אגוזי המקדמיה.

2.      אפשר להוסיף לתערובת קינמון ומעט ציפורן טחון.

 

לאתר של ציונה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו