Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

פאי תפוחים מתוך הספר בישולחיים

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
הצעה לקינוח נהדר ויפהפה שמתחשב בבריאות הסועדים

פאי תפוחים. צילום: ג'סיקה הלפרין

SmartKish_In

ברפואה הסינית, השימוש בתפוחים שמור לבעיות במערכת הנשימה.

עם זאת, זו אינה מנה טיפולית אלא פתרון הגיוני למבקשים מתיקות המבוססת על חומרי גלם איכותיים.

למתכוני בריאות של עוגות נוספות:

עוגת "גבינה" טבעונית אפויה

עוגת רולדת שוקולד ללא גלוטן

עוגות גזר אישיות עם קרם וניל-תפוזים

מתכון פאי תפוחים

המרכיבים לבסיס:

1 כוס קוסקוס מלא

2 כוסות מיץ תפוחים

קמצוץ מלח

2 כפות אגוזים קצוצים דק (כאלו שנקנו בקליפתם. יש להימנע
מאגוזים קלופים הנוטים להתעפש).

2 כפות ריבת פירות ללא סוכר

המרכיבים למילוי:

6 תפוחים אדומים בגודל בינוני

2 כפות ריבת פירות ללא סוכר

1.5 כפיות קוזו מומסות ב-2 כוסות מים

1/2 כוס מיץ תפוחים

קמצוץ מלח

1/2 כפית קינמון

2 כפות צימוקים

אופן ההכנה

להכנת הבסיס, מרתיחים את מיץ התפוחים, מוסיפים את הקוסקוס ואת המלח, מכסים ומבשלים שתי דקות על אש נמוכה.

מסירים מהאש ומניחים להתקרר בסיר מכוסה.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים.

בידיים לחות משטחים את התערובת על התחתית והשוליים של תבנית פאי בקוטר 22 ס“מ.

שוטחים על הקוסקוס את הריבה.

אופים בתנור שחומם מראש לגריל לחום בינוני, 180 מעלות.

אחרי מספר דקות, כשהריבה מבעבעת, מוציאים מהתנור.

להכנת המילוי, קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומרחיקים את הליבה עם הגרעינים.

חוצים כל רבע לשניים.

מניחים את התפוחים בכלי חסין חום, מברישים במעט ריבה, אופים עד שהתפוחים התרככו והזהיבו.

מערבבים בסיר את הקוזו המומס עם מיץ התפוחים, מלח, הקינמון והצימוקים.

מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהרוטב התעבה.

מסדרים את התפוחים כמניפה על תחתית הפאי ושופכים מעל את הרוטב לזיגוג על
התפוחים.

מגישים בטמפרטורת חדר.

המתכון מתוך הספר בישולחיים בהוצאת פוקוס

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו