sujok_Fly
GOODMUV_Fly

עלי מנגולד ממולאים בכל טוב - מנה בריאה וטבעונית

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: 2 דקות
מי אמר שממולאים חייבים להיות כבדים? הכירו את הגרסה הטבעונית, הקלילה והמרהיבה שמביאה איתה גם טעם עשיר, גם צבע מסחרר, וגם לא מעט יתרונות בריאותיים

עלי מנגולד ממולאים בכל טוב - מנה בריאה וטבעונית. צילום: pixabay

GOODMUV_IN

עלי מנגולד הם עלים ירוקים שלא מקבלים מספיק כבוד וחבל, כי הם עשירים בברזל, סידן, ויטמין K ונוגדי חמצון שמועילים לגוף בכל גיל.

כאן הם מככבים במתכון בריא ומזין במיוחד של עלי מנגולד במילוי קרמי ומעודן מקשיו וטופו, שמוגש עם רוטב סלק עז צבע ועשיר ביתרונות.

המנה הזו לא רק טבעונית ונטולת גלוטן, היא גם חגיגה של טעמים, צבעים ורכיבים שפשוט עושים לנו טוב.

למתכוני בריאות נוספים עם מנגולד:

מאפה מנגולד ועדשים כתומות

פשטידת תרד ועלי מנגולד

סלט קייל ומנגולד עם רוטב קשיו קטיפתי

מתכון לעלי מנגולד ממולאים בכל טוב

מצרכים ל-10 ממולאים:

10 עלי מנגולד גדולים

כף שמן זית

בצל חתוך לקוביות

2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות

מיץ מלימון אחד

3 כוסות מים

כוס קשיו טבעי

100 גרם טופו

מלח

הוראות הכנה:

מתחילים מהכנת הרוטב:

בסיר בינוני מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הסלק, מיץ הלימון וחצי כפית מלח, ומבשלים כ-20 דקות, עד שהסלק רך.

טוחנים את התערובת לרוטב חלק, ומחזירים את הרוטב לסיר.

כעת מכינים את עלי המנגולד:

מאדים עם מעט מים את עלי המנגולד, עד שהם קמלים ומתרככים מספיק כדי שניתן יהיה לגלגל אותם.

חותכים את הגבעול הלבן מכל עלה, כולל קצה משולש קטן פנימה של הגבעול הלבן לתוך העלה.

קוצצים את כל הגבעולים הלבנים ועוברים להכנת המילוי:

בסיר קטן (ללא שמן), מחממים את גבעולי המנגולד הקצוצים עם הקשיו למשך כדקה.

מעבירים את הקשיו וגבעולי המנגולד למעבד מזון, מוסיפים טופו ומעט מלח, וטוחנים למרקם חלק ואחיד.

ועכשיו החלק הכייפי – מילוי העלים:

מניחים כל עלה מנגולד על משטח העבודה.

שמים כף גדושה מהמילוי במרכז התחתון של כל עלה.

מקפלים צד אחד של העלה מעל המילוי, ואז את הצד השני, ומגלגלים.

מניחים בזהירות את עלי המנגולד הממולאים מעל הרוטב בסיר, זה לצד זה.

יוצקים מעט רוטב מעל כל ממולא, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 15–20 דקות.


המתכון באדיבות גבריאלה חבויניק, נטורופתית והרבליסטית קלינית, שמנהלת את קהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר" יחד עם עינת ברקן, מטפלת ברפואה סינית ויפנית.

ביום רביעי, 30.7, תוכלו לפגוש את שתיהן בהרצאה מיוחדת במסגרת כנס INSPIRATION 2025 המיועד למטפלים ברפואה משלימה ואינטגרטיבית.

השתיים יחשפו מגוון טכניקות וכלים להתמודדות עם אתגרי גיל המעבר, כגון: תזונה מותאמת, טיפולי מגע, דיקור ועוד.

לפרטים והרשמה היכנסו לאתר INSPIRATION 2025.

ואל תשכחו את קוד הקופון 1214 להנחה מיוחדת לגולשי EatWell!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו