עוגת עיגולי שוקולד
עוגת עיגולי שוקולד
טוב, כאן אין מה להתברבר יותר מידי… חיפשתי משהו טעים לאכול, איזה קינוח שיעלה לי את רמות הסוכרים בגוף אבל משהו הארד קור ולא בהכרח בריא אז ישבתי חשבתי ועלה לי לראש הדבר הפלילי הבא. מה אומר לכם, התענגתי על כל ביס ואחרי שעה יצאתי להליכה של שעתיים, רק בשביל להרגיש טוב 🙂
זאת מנה מתוקה עמוסה בשוקולד לא לכל יום אבל אחד ל… בהחלט מותר, מגיע לכם, תתפרעו!
מצרכים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות חלב סויה / שקדים
1/2 כוס מייפל
2 כפות סילאן
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חומץ
2 כפות קקאו
2 כפות שמן קוקוס
לשוקולד
300 גר' שוקולד
15 מ"ל שמן קוקוס
1 כפית תמצית רום
2 כפות מים
אופן ההכנה
הכנת העוגה
לערבב את כל החומרים יחד ואם העיסה סמיכה מידי ניתן להוסיף עוד נוזלים עד כחצי כוס חלב סויה / שקדים
ליצוק את העיסה לתבנית מרובעת ולהכניס לתנור בחום בינוני למשך 30-40 דקות (עד שהקיסם יוצא יבש)
לאחר שהעוגה מוכנה להוציא ולתת לה להתקרר בטמפרטורת החדר ולקרוץ ממנה עיגולים ע"י רינג או כלי עגול אחר
הכנת השוקולד (עיגולים)
לחמם על אש נמוכה 150 גרם שוקולד עם תמצית רום ושמן קוקוס בבן מארי או בקלחת קטנה (להיזהר לא לשרוף אותו)
לאחר שהשוקולד נמס ליצוק אותו על נייר אפייה מעל משטח ישר ולשטח אותו ולכסות עם נייר אפייה נוסף
לאחר שהשוקולד התקרר והתמצק חזרה להסיר את נייר האפייה העליון ולקרוץ ממנו עיגולים ע"י חימום הרינג (מים רותחים או אש)
עכשיו חוזרים לעיגולי העוגה וקורצים עיגול נוסף בחלקם הפנימי (אני עשיתי זאת ע"י שימוש בקורצן של תפוחים)
חוצים את עיגול העוגה לשתיים ומניחים עיגול שוקולד בחלקו הפנימי ובחלקו העליון (שלב זה לא חובה ויכולים לשים עיגול שוקולד רק על חלקו העליון)
ועכשיו חוזרים להמסת שאר השוקולד. ממיסים 150 גרם שוקולד עם שתי כפות מים על אש נמוכה
ברגע שהשוקולד נמס, יוצקים את השוקולד על עיגולי העוגה
יוצקים עוד שוקולד חם במרכז וצופים בקסם..
מקשטים ומגישים חם.
בתאבון!