עוגיות טעימות ומושלמות למניקות
מאת: אורטל ברובין-חן
זמן קריאה: < 1 דקה
אם את מניקה, את בוודאי מחפשת פתרון נוח לנשנושים שאפשר לאכול בזמן ההנקה. העוגיות האלו מושלמות ועשירות ברכיבים מזינים.
רכיבים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1.5 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר קנים
2 כפות שמרי בירה
1 כפית נבט חיטה
1 כף זרעי פשתן טחונים טרי
1 כפית אבקת אפייה
מעט קינמון
קורט מלח
2 כפות טחינה גולמית
רבע כוס אגוזים או שקדים או גרעיני דלעת טבעיים – לטעמך
רבע כוס חמוציות או, לשובבות, רבע כוס שוקולד צ'יפס איכותי
קצת יותר מרבע כוס מים
(קמח כוסמין עשוי להזדקק למעט יותר מים בקיץ, חושי את מרקם הבלילה)
הכנה
- לחמם תנור ל 180 מעלות, לערבב חומרים יבשים בקערה ואז להוסיף את המים.
הבלילה אמורה להיות יציבה ומגובשת אך לא דחוסה מדי כדי שהעוגיות לא יהיו קשות. - מומלץ לקרוץ עוגיות יחסית פחוסות, בידיים רטובות למניעת הידבקות הבלילה אליהן
- אופים כ- 15 דק', להוציא מהתנור, להתאפק לא לאכול עד שמתקרר ו – בתאבון!
המתכון פורסם לרגל שבוע עידוד הנקה הבינלאומי שמתקיים מידי שנה בסוף אוגוסט והוא מוגש באדיבות אורטל ברובין-חן נטורופתית בכללית רפואה משלימה, קריית השרון.