Bari15_Fly
LiveWell_Fly

5 עובדות על סוכרת

מאת: ד"ר גבריאל קאזנס, MD
זמן קריאה: 2 דקות
סוכרת זה הרבה יותר מאשר תנגודת לאינסולין. והחדשות הפחות טובות הן שרובנו נמצאים במצב טרום סוכרתי כזה או אחר. ד"ר גבריאל קאזנס, רופא קונבנציונלי ורופא איורוודי, נותן מספר נקודות מבט חדשות על המחלה הכי נפוצה בחברתנו
Jeliat_In

1. סוכרת סוג 2 – הגדרה מחדש של המחלה

סוכרת היא הרבה מעבר לרמות סוכר גבוהות בדם ותנגודת לאינסולין. אלה הם רק סימפטומים של מצב פתולוגי רב מערכתי. זהו בעצם תהליך כרוני ניווני של הזדקנות מואצת, הכולל חוסר איזון הורמונלי של אינסולין ולפטין, חוסר איזון מאטבולי, דלקתיות מוגברת ותוצאה של "תיכנות" גנטי ואפיגנטי משובש. ניתן להגדיר מחדש מחלה זו כ"סינדרום הסוכרת הכרוני הניווני" (CDDS (Chronic Degenerative Diabetes Syndrome.

תהליך ניווני זה מתרחש בעקבות תזונה עשירה בסוכרים, שומנים מעובדים וחלבונים מהחי. כמו כן הוא מוחמר על ידי אורח חיים יושבני, מלא מתח, חוסר שינה וחשיפה לרעלנים שונים.

הטיפול בסוכרת צריך להתייחס לכל הרמות השונות של הסינדרום כדי לאפשר ריפוי והחלמה.

2. תנגודת – לא רק לאינסולין

בסינדרום הסוכרת, הגוף מאבד את הרגישות לאינסולין וכך נוצרת תנגודת המשבשת את תפקודו כמי שאחראי להכניס את הסוכר לתאים מזרם הדם.
מסתבר שגוף יוצר תנגודת להורמון נוסף, הלפטין. לפטין הוא הורמון המופרש מרקמת השומן בגוף ותפקידו לדווח על מצב של שובע, להפחית תחושת תאבון ולווסת שריפת שומן. כאשר נוצרת תנגודת כלפיו, ישנו חשק מוגבר למזונות מתוקים, תחושת השובע נחלשת והמצב מעודד השמנה בטנית. לכן כחלק מתהליך הריפוי, חשוב לשים דגש לא רק על התנגודת לאינסולין אלא גם על התנגודת ללפטין. אפשר לומר שהמפתח לריפוי הוא ב"כיבוי" התנגודות הללו.

3. סוכרת כמחלה דלקתית

הדלקתיות הנרחבת והמתמשכת היא חלק עמוק ומהותי בסינדרום. הדלקת הכרונית גורמת להזדקנות מוקדמת בכל מערכות הגוף. מתוך רקמת השומן משתחררים גורמי דלקת וציטוקינים שונים המגבירים את התהליך הדלקתי, בייחוד במערכת כלי הדם אשר מחמירה את התנגודות לאינסולין וללפטין.

4. קשר הפרוקטוז

מחקרים אפידמיולוגים מראים כי צריכה מוגברת של פרוקטוז קשורה באופן ישיר לסוכרת, בייחוד צריכה של סירופ תירס עתיר פרוקטוז (HFCS). בשנות ה 80', במקביל להכנסתו של סירופ תירס עתיר פרוקטוז לתעשיית המזון העולמית, חלה עלייה דרמטית בשיעור חולי הסוכרת באוכלוסייה. מכיוון שהמטבוליזם של הפרוקטוז שונה מזה של הגלוקוז, השפעותיו שונות גם כן. הפרוקטוז מפורק בעיקר בכבד והוא תורם ליצירת רקמת שומן בצורה מוגברת. לכן גם קשור בהיווצרות של כבד שומני. בנוסף, נראה כי פרוקטוז אינו משפיע על איתות של שובע וכך מעודד אכילה מוגברת והשמנה.

5. מבט עדכני על השפעת שומנים על מחלות כלי דם ולב

לפי הספרות הרפואית, סוכרתיים סובלים מפי 2-4 התקפי לב, ו 75% מהסוכרתיים מתים ממחלות לב. לכן דרושה התייחסות לגורמי הסיכון למחלות כלי דם ולב, כחלק מהטיפול הרב מערכתי בסוכרת. כיום, יותר ויותר מחקרים מראים כי הגבלת צריכה של שומן רווי אינה בהכרח גורם מגן מפני מחלות כלי דם ולב. ובניגוד לדעה הרווחת, הקשר בין כולסטרול גבוה ומחלות לב אינו ישיר כפי שנחשב בעבר. הדגש העיקרי בהתייחסות לשומנים בתזונה כגורמים המשפיעים על מחלות לב הוא על שומני טרנס כגורם מרכזי להיווצרותה של טרשת עורקים המובילה למחלות כלי דם ולב, ועל חומצות שומן מסוג אומגה 3 כגורם מגן.

ד"ר גבריאל קאזנס, MD, סופר, מומחה עולמי לריפוי טבעי והגשמה עצמית, מגיע לישראל ממרכז Tree of Life USA. ד"ר קאזנס הוא רופא מוסמך, MD בעל מגוון נדיר של הכשרות נוספות: מוסמך באיורוודה, הומאופטיה, דיקור וצמחי מרפא סיניים ופסיכיאטריה. גבריאל הוא יוגי שזכה להכרה בינלאומית והתמחה באנרגיית הקונדליני ובריפוי אנרגטי.

ד"ר קאזנס הקים את המרכז הבינלאומי Tree of Life Rejuvenation Center USA קמפוס המושך אליו מבקרים ומטופלים מ-100 מדינות ויותר. במרכז מתקיימות מגוון תוכניות לתזונה וריפוי טבעי ולהתפתחות והגשמה עצמית, ביניהן צום מיצים, יוגה ומדיטציה, תוכנית לטיפול טבעי בסוכרת (עם אחוזי הצלחה מהגבוהים בעולם ללא אינסולין), תוכניות לתואר שני בתזונה טבעונית וגננות אורגנית.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מ'

    קצת מרחיק לכת.
    מי ששומר על בריאותו ותזונתו ומקפיד בבחירותיו, גם כשמתחשק לו 'משהו מתוק', ומסתפק בפרי או בקובייה (או שתיים) של שוקולד מריר ואיכותי – אין שום סיבה שיפתח את המחלה.
    במשפחתי המורחבת, לאף אחד מאיתנו אין רמת סוכר שעולה על 70 בבדיקות התקופתיות, וכולנו עברנו את גיל 20 לפני שנים רבות (חלקנו לפני עשרות שנים)…
    אין כאן קסמים או עניין של מזל צרוף, פשוט אִכלו בריא (פירות, ירקות, דגנים, קטניות ואגוזים, ורק פה ושם – אם אתם ממש מוכרחים – קצת יין אדום משובח או שוקולד או פירות יבשים) וזוזו כמה שיותר, זה הכול, לא יותר.
    לא רק סוכר תבריחו כך, אלא מחלות רבות ונוראות. בהצלחה.

  2. זלמן

    האמר מתיחס שרובנו נמצאים במצב טרום סוכרתי …זה לא אומר שרובנו סובלים ברמות גבוהות של סוכר.

  3. אתי

    אכן ציפיתי לכתבה מרתקת אבל המסר המעשי היחיד מה"מאמר" הזה היה: בואו להרצאה. חבל לבזבז כך את אמון הגולשים.

  4. אורית

    ואיך מקבלת את התשובה לריפוי מי שלא חייה בארץ??? ולא יכולה להגיע להרצאה!!!

  5. חנה

    מי שקצת מכיר את נושא הסכרת מכיר את הנאמר במאמר, השאלה האם ההרצאה תחדש נשארת. לד"ר ניל ברנארד יש הרצאה על מחקר שעשה ובו שינה משמעותית את מצב הסכרת וזה נמצא באינטרנט: https://www.youtube.com/watch?v=CqCxVEAUjd0
    ומה עם סכרת סוג 1?

  6. אהובה

    כשהתחלתי ללמוד רפואה משלימה ערכי סוכר תקין היו 120-70.כשסיימתי ללמוד הם שונו ל110-70. כיום הם עןמדים על 100-70.כמה עוד צריך לרדת כדי שחברות התרופות יתעשרו יותר תוך כדי רצח של חפים מפשע ובעיקר חסרי הידע?

  7. ענת

    חבל שאנשים צריכים לשמוע את הדברים הכי סטנדרטיים מפי אורח מחו"ל. אני מנחה סדנאות לחולי סוכרת במכבי כדיאטנית מזה 8 שנים וכמעט כל מה שנכתב פה מועבר בסדנאות של מכבי. כנראה שאין נביא בעירו…

  8. hphw

    למה קשה לך לפרגן גם אם יודעת את פרטי תוכן הכתבה
    האתר הוא לקהל הרחב וכמו שאומרים :"מכל מלמדיי השכלתי"
    אני עוסקת בתחום כבר יותר מעשרים שנה ולומדת בכל יום מעוד מחקר או שניים…
    המושג אין נביא בעירו מתייחס לאנשים כמוך שלא מפרגנים … בעירך אלייך