Liat_Fly
Bari15_Fly

סלט רימונים וקינואה לראש השנה

מאת: תמר ידין - תזונאית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
סלט מושלם לפתוח איתו את הארוחה החגיגית ולהתחיל את השנה החדשה בטעם טוב ובבריאות טובה

סלט רימונים וקינואה לראש השנה. צילום: יח"צ

Liat_IN

רימונים הם מסמלי ראש השנה, ומייצגים שפע, פוריות וחוכמה.

לחלקיו השונים של הרימון מגוון סגולות רפואיות:

הרימון גם עשיר בנוגדי חמצון, התורמים לשיפור מראה העור, ריפוי דלקות ומניעת הזדקנות מוקדמת של תאים.

טעם הרימון הוא חמוץ-מתוק.

המתיקות נובעת מהגלוקוז והפרוקטוז הקיימים בפרי, ואילו החמיצות מקורה בפוליפנולים – נוגדי חמצון עוצמתיים.

הערכים התזונתיים של חצי כוס גרעיני רימון:

בנוסף הוא מכיל עוד מגוון ויטמינים ומינרלים חיוניים, ביניהם אבץ ואשלגן.

כל אלו הופכים את שילובו בתזונה, לרווח נקי.

רימון - מלא ביתרונות. צילום: יח"צ

רימון – מלא ביתרונות. צילום: יח"צ

למתכוני בריאות נוספים המכילים רימונים:

מיץ רימונים לבריאות האישה

סלט ירוק עם רימונים ברוטב דבש

טפיוקה ברוטב רימונים ופירות יער

מתכון סלט רימונים וקינואה

מצרכים:

100 גרם גרעיני רימון

חצי כוס כוסברה קצוצה

כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס עלי נענע קצוצים

100 גרם קינואה מבושלת (לאחר שהתקררה)

50 גרם גרעיני פיסטוק גרוסים

כף פלפל ירוק חריף קצוץ

אופציונלי: 50 גרם פטה 5%

לרוטב:

2 כפות דבש

3 כפות שמן זית

כפית חרדל דיז'ון

2 כפות מיץ לימון

כף סויה

מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה:

ערבבו את כל מצרכי הסלט בקערה. ערבבו בנפרד את הרוטב ושפכו מעל הסלט.

בתיאבון וחג שמח!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו