Spirulife_Shocomaca_fly
Spirulife_Shocomaca_fly

סלט עדשים קר עם צנונית ושומר (מתאים גם כמנה עיקרית!)

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: < 1 דקה
הסלט הזה מוכיח שלא צריך ארוחה כבדה כדי לשבוע באמת. עם רכיבים מזינים וטעם מעולה, הוא יתפוס לכם מקום קבוע בתפריט הקיץ

סלט עדשים קר עם שומר וצנונית. צילום: 123RF

sujok_IN

כשבחוץ חם ולא מתחשק לאכול משהו כבד, סלט העדשים הקר מגיע להציל את היום.

עדשים הן בסיס נהדר לסלטים קרים.

הן עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים וברזל, ומספקות תחושת שובע מבלי להכביד.

בסלט הזה הן משתלבות נהדר עם ירקות טריים – גזרים, צנוניות ושומר – שלא כולנו משלבים מספיק בתזונה, ותיבול המעניק טעם הדרי רענן, והתוצאה – פשוט נפלאה.

קל להכנה, צבעוני ובריא – כל מה שצריך כשמחפשים משהו קליל, מזין ומספק.

המתכון מחכה לכם למטה.

הסלט הזה פתח לכם את התיאבון לעוד מנות עדשים קלילות ובריאות? נסו גם את מתכוני הבריאות הבאים:

לחם עדשים ירוקות

עדשים ירוקות בתיבול עדין

חומוס מעדשים כתומות של השף צחי בוקששתר

מתכון לסלט עדשים קר עם צנוניות ושומר

מצרכים:

250 גרם עדשים

2 גזרים

2 ראשי שומר

18 צנוניות

4 כפות שמן זית איכותי

3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

כף חומץ בן יין

מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה:

שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד שהן רכות, אך לא מתפרקות.

מסננים היטב את העדשים ומניחים בצד להתקרר.

פורסים דק את הגזרים, ראשי השומר והצנוניות, מניחים אותם יחד בקערה גדולה ומכסים במים קרים.

מעבירים למקרר למשך שעה לפחות – כך הירקות יקבלו פריכות ורעננות.

לפני ההגשה, מסננים את הירקות מהמים ומעבירים לקערה נקייה.

מוסיפים את העדשים המבושלות, שמן הזית, מיץ התפוזים והחומץ.

מערבבים בעדינות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים שוב ומגישים מיד.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו