Bari15_Fly
Bari15_Fly

סלט גנרי מודולרי

מאת: תמי צרי, עץבעיר
זמן קריאה: < 1 דקה
SmartKish_In

סלט גנרי מודולרי

 

רכיבים אפשריים:

 

עלים מכל סוג. רצוי לשלב עלים מרירים כגון פטרוזיליה עם עלים חריפים יותר כגון עירית וכן צמחים ארומטיים כגון זעתר, אורגנו, קורנית, שיבה, זוטה לבנה וכיוב'.
אין להרבות בעלים בעלי מרקם גס, כגון עלי כרובית וקייל. עלי ברוקולי מומלצים.
רצוי לשלב צמחי בר.
רצוי לקשט בִפרחים אכילים כגון כובע הנזיר.
אפשר להסיף גם נבטי אלפלפא ודומיהם.

 

נבטוטי קטניות

 

זרעים מכל סוג אפשרי, שהושרו במים ללילה (או יום), בעיקר:
פשתן
חמניות קלופות
דלעת
שומשום

 

תוספות:
מעט שמן שומשום
מעט חמאת קוקוס
מעט טחינה משומשום מלא מונבט
מיץ מֵחצי לימון או מלימון שלם
כורכום טרי טחון
פירות חוביזה
זרעים של שומר/פטרוזיליה/סלרי/קימל/קצח וכיוב'.

 

אופן ההכנה

 

את הֶעלים קוצצים דק.
כמות הזרעים הרצויה היא כזוֹ, שלא תשתלט על הֶעלים, אך תהיה נוכחת בכל נפח הסלט.
התיבול, רצוי, שלא יהיה כבד ושומני מאוד, ולא אמורים להצטבר נוזלים בתחתית הכלי, אלא הנוזלים יהיו בכמות המספקת ללחלח את כל הרכיבים המוצקים. וכמובן, מערבבים, אלא שלאו-דווקא מתאמצים, שיהיה אחיד. כך נקבל טעמים שונים והפתעות לאורך הדרך.

 

תוספת: המלצות לַחֲליטה:

 

גם כאן מומלץ לשלב צמחים מרירים בכמות קטנה: רוזמרין, לבנדר, מרווה ושיבה, עם צמחים אחרים בכמות גדולה יותר: נענע/מנטה/זוטה לבנה/ עשב לימון/לואיזה. אפשר להוסיף עלים וּפרחים של שומר, מעט קליפות הדרים טריות או מיובשות או תפוזונים.

צמחים נוספים אפשריים: קורנית וארכּובּית שבטבטית.

אפשר להימנע מֵחליטה במים רותחים וּלהשרות את הצמחים במים, ואף בצנצנת, שמתוכה שותים, ואפשר להשאיר אותה בשמש לַחֲליטה בחום נמוך – "תה שמש".

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו