סלט בורגול וחומוס
מאת: דליה בלשן, נטורופטית
זמן קריאה: < 1 דקה
המצרכים:
1 כוס בורגול טחון בינוני – לטבולה
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס חומוס מושרה למשך לילה ומבושל במים עד שרך
1-2 שיני שום מרוסקות (אם אוהבים)
1 כפית מלח ים אטלנטי
1/4כפית פלפל שחור גרוס טרי
6 כפות שמן זית
8 כפות מיץ לימון
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
צרור עלי נענע קצוצים
6 עלי חסה קצוצים דק
עירית קצוצה
ההכנה:
1. שוטפים את הבורגול ואח"כ משרים אותו בקערה גדולה במים הרותחים. יש להמתין כ-20 דקות עד שהמים יספגו ואז לסנן.
2. מערבבים בקערה עם הבורגול וגרגרי החומוס.
3. מערבבים את השום המרוסק עם מיץ הלימון, השמן ועשבי התיבול, מתבלים, מכסים ונותנים לסלט לנוח כשעה.
הגשה אפשר להגיש עם יוגורט.
דליה בלשן היא מומחית בתזונה אורטומולקולרית, מנחת סדנאות והשתלמויות בנושאי אורח חיים בריא