LiveWell_Fly
Bari15_Fly

סחרחורות (Dizziness)

מאת: ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D)
זמן קריאה: < 1 דקה
המלצות לתזונה בריאה בנושא סחרחורות מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס
Bari15_In

מזונות מומלצים:

חסרים תזונתיים עלולים לגרום לסחרחורות או לבעיות בריאותיות שגורמות לסחרחורות. אכלו ארוחות המבוססות על מגוון רחב של מזונות בסיסיים ומלאים. הכינו את המאכלים בעצמכם. שמרו על רמה קבועה של סוכר בדם על ידי כך שתאכלו מספר ארוחות קטנות ביום במקום 3 ארוחות גדולות. שיטה זו אף עשויה להקל עליכם אם אתם סובלים מבחילה.

נמצא שחלק ממקרי הסחרחורת קשורים לחסר בוויטמינים מקבוצה B. מסיבה זו כדאי להוסיף שמרי בירה לארוחות שלכם. עוד מקורות טובים לוויטמינים מקבוצה B הם אורז מלא וירקות עליים. ויטמינים אלו יסייעו לכם להפיג חרדות.

סחרחורת היא תוצאה של ליקוי בזרימת הדם למוח. תוכלו לשפר את זרימת הדם בגופכם על ידי הוספת שום, בצל ופלפל חריף לארוחותיכם.

מזונות שיש להימנע מהם:

תגובה לאלרגנים המצויים במזון עלולה לגרום לסחרחורת. עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון ואמצו את דיאטת האלימינציה המתוארת שם. כך תוכלו לברר אם מזון כלשהו הוא הגורם לסחרחורות שלכם.

גם אם התסמינים שלכם לא קשורים במישרין לצריכת אלכוהול, עדיף להימנע משתיית משקאות חריפים. אלכוהול עלול להזיק לאוזן הפנימית ולגרום להחמרה של בעיות בריאותיות אחרות שגורמות לסחרחורות.

נראה שעודף נתרן משפיע על האוזן הפנימית. הגבילו את צריכת הנתרן שלכם והימנעו מאכילת מזונות מעובדים, משומרים או מוכנים. כמו כן, אל תתבלו את מזונכם במלח שולחני.

אל תאכלו ממתקים, עוגות, עוגיות ושאר דברי מתיקה. אלה יגרמו לנסיקה ולאחר מכן לנפילה של רמת הסוכר בדמכם, מה שעלול לגרום לסחרחורות.

ייתכן שחומרים כימיים שהוספו למזון משפיעים לרעה על המערכת המורכבת האחראית על תחושת שיווי המשקל שלנו. הימנעו מאכילת מזון מעובד ומזון קלוקל ומכל סוגי המזונות שמכילים תוספים מזיקים.

 

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו