סופגניות שאור מקמח מלא
סופגניות שאור מקמח מלא
רכיבים:
30 גרם שאור
250 מיליליטר מים
300 גרם קמח מלא (אולי מעט יותר)
1/2 כפית מלח
שמן זית לטיגון עמוק
ולמתיקות – סילאן תמרים
הוראות הכנה:
1. מערבבים בקערה את המים, השאור והמלח.
2. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד ליצירת בצק.
3. את הבצק מכסים במגבת לחה ומשאירים בחוץ ל-8-12 שעות.
4. מוסיפים 2 כפות שמן לבצק ומרדדים אותו (השמן – למניעת הדבקות) לעובי של כ-1 ס"מ.
5. קורצים מהבצק כדורים ומשטחים אותם לעיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ. (אפשר ממש לשטח, הבצק יתפח בחום השמן)
6. מניחים לעיגולי הבצק לנוח עוד כחצי שעה.
7. זורקים לתוך שמן עמוק לכ- 2 דקות (אם משתמשים במחבת עמוקה או בווק, אז הופכים לאחר כדקה).
8. אחרי שהסופגניות מתקררות מזריקים לתוכן סילאן או מגישים אותם עם זיגוג של סילאן תמרים מוקמי.