Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

מרק שעועית עם גריסים

מאת: רחלי קרוט
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

מושלם לימי החורף

 

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1 קבנוס ארוך או 2 קצרים
3 גזרים, קלופים
3 תפוחי אדמה, קלופים
1/2 כוס גריסי פנינה
1 ו-1/2 כוסות שעועית לבנה קפואה
3/4 כוס שעועית אדומה קפואה
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק – לא חובה
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית כמון או בהרט
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
7 כוסות מים רותחים (כמות מדויקת באופן הכנה)

 

אופן הכנה:
– משרים את הגריסים בקערה עם הרבה מים במשך 20 דקות. מדי פעם מחליפים את המים. עד שהן תהיינה מוכנות להכנס למרק אפשר להמשיך בהכנה.
– קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
– בסיר גדול של מרק מטגנים בשמן זית את השום והבצל עד שקיפות.
– בינתיים חותכים את הקבנוס לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל זהוב לגמרי. בערך 10 דקות.
– חותכים את הגזרים לקוביות בגודל 1 ס"מ ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות גדולות.
– מוסיפים לסיר את הגזרים, תפוחי האדמה והגריסים ומערבבים. מטגנים ביחד במשך 5 דקות.
– קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לסיר ביחד עם שאר המצרכים (מים בסוף). מערבבים.
– מבשלים במשך שעה או עד שהשעועית האדומה רכה לגמרי – לה לוקח הכי הרבה זמן להתרכך. מערבבים מדי פעם.
– טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים את המרק דליל יותר אפשר להוסיף עוד מים.

 

צילום: רחלי קרוט.

סיר: קורנינג, VISIONS FLAIR, לשקל בית מותגים. להשיג אצל המשווקים המורשים ובאתר shekel4u.co.il.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו