מרק פטריות מלך היער וערמונים
המתכון מספיק לארבע מנות
המצרכים
למרק
2 פטריות מלך היער, חתוכות לקוביות קטנות
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
1 גבעול כרשה גדול, חתוך לטבעות
1/4 כוס סלרי טרי, קצוץ
1 שקית של 150 גרם (1 כוס) ערמונים קלופים, מוכנים לאכילה
שמן זית לטיגון
1/4 כוס ציר ירקות או מים
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
להגשה
שמן זית, שברי ערמונים או קרוטונים גדולים
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים פטריות, בצל וכרשה. מערבבים היטב ומטגנים כשבע דקות.
2. מוסיפים את התבלינים ואת הסלרי. מערבבים ומוסיפים את החלב או היין הלבן, ואת הערמונים.
3. מוסיפים ארבע כוסות מים. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה כשהסיר מכוסה חלקית. מכבים את האש וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
4. טועמים ומשפרים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים, עד לסמיכות הרצויה.
5. בהגשה: מזלפים מעל מעט שמן זית ומפזרים שברי ערמונים או קרוטונים גדולים.
המתכון באדיבות חוות תקוע