מרק ירקות עם פסטה ושעועית
מתכון חורפי שיאפשר לכם להתחמם עם מנה בריאה ומשביעה.
מצרכים:
1-2 בצל יבש חתוכים לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
2-3 גזרים חתוכים לקוביות
4-5 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
3 תפו"א חתוכים לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
מלח, פלפל גרוס
כמון, פפריקה מתוקה
4-5 כפות שמן זית
2 ליטר מים
ספל פסטה מסולסלת מסוג צ'לנטני או כל סוג שיש
250 ג' שעועית לבנה יבשה מבושלת מראש
חופן פטרוזיליה קצוצה
הכנת המרק:
לטגן את הבצל בשמן זית עד להשחמה קלה, להוסיף את השום והירקות ולהמשיך לטגן תוך כדי בחישה עד שהם מבריקים, להוסיף תבלינים ומים עד לכיסוי.
לבשל עד להתרככות מלאה של הירקות ולקרר.
לטחון הכול בבלנדר, להוסיף מים בהתאם לצורך במידה ויצא סמיך מדי.
להחזיר לסיר ולהוסיף את הסטה והשעועית להביא לרתיחה ולבשל עד שהפסטה מוכנה.
לעטר בפטרוזיליה קצוצה.
בתיאבון!