המסע האישי אל הרפואה
חברת אומגה 3 גליל הוקמה לפני כ- 5 שנים על ידינו גיא ואורנה בן צבי. הקמנו את החברה בעקבות מסע ארוך שעברנו אל הרפואה של בננו.
הסיפור האישי של בננו
אנחנו משפחה של יוצאי קיבוץ הגרים באושר ובנחת במצפה שכניה בגליל.
לפני 18 שנה אחד מבנינו (ויש לנו 5 מקסימים כמוהו) נולד עם תסמונת טורט- הפרעה נוירו פסיכיאטרית, הבאה לידי ביטוי בטיקים (תנועות לא רצוניות) מוטוריים וקוליים, התקפות זעם והיפר אקטיביות. הטיפול הרפואי המקובל בתסמונת הינו טיפול תרופתי.
מיום לידתו ועד גיל שש הילד היה חריג בהתנהגותו ובהיפר אקטיביות שלו ובמקביל סבל מאלרגיות קשות אשר חייבו אותנו לטפל בו בסטרואידים ואנטי היסטמינים באופן קבוע וכן סבל מבעיות קשות בגן ובמסגרות הלימודיות שבהן היה.
בגיל שש עם פרוץ והתגברות הטיקים לקחנו אותו לאבחון אצל נוירולוג ילדים. הנוירולוג רשם לבננו תרופה בשם "הלידול" שאמנם הרגיע אותו ודיכאה את הטיקים אך גרמה לתופעות לוואי קשות, אפאטיות, חולשה גופנית, עייפות, חוסר ריכוז ופחדים. בנקודה הזו הרגשנו שאנו נואשים והתסכול היה נוראי, לראות את בנינו זומבי לגמרי היה מחזה קשה. בנקודה הזו הבין גיא שאם אנחנו לא נעשה את מה שצריך לעשות אף אחד לא יעשה את זה בשבילנו וגיא התחיל לחפש מקורות אלטרנטיביים.
יצרנו קשר עם הורים לילדי טורט בפורום טורט באתר הפסיכיאטריה של ביה"ס לרפואה של הרוורד (MGH) והתחלנו לשאול שאלות. כך הגענו למכון HANDLE בארצות הברית המטפל בילדים עם בעיות נירופסיכיטריות בדרך לא קונבנציונאלית. יצרנו קשר עם בילי סאנד, מומחית לטיפול בילדים עם הפרעות נירופסיכיטריות. כאשר בילי הגיעה לארץ ולאחר אבחון ובדיקה של הבן היא לימדה אותנו שיטת התעמלות שאמורה לפתוח ערוצים במוח ולהטיב עם המצב. באותה פגישה היא חשפה אותנו לראשונה גם לאומגה 3.
טיפול באומגה 3
בכל אותה תקופה היה חשוב לגיא לבצע את הטיפול בצורה מסודרת ולנהל טבלאות מעקב לאורך זמן. כל שיטה נבדקה בעזרת טבלאות מעקב לאורך זמן לפני שהחלטנו לגבי יעילותה.
לכן החלטנו לעבוד בכול שיטה בנפרד כדי לראות מה באמת משפיע: התחלנו בהתעמלות במשך כחצי שנה ללא אומגה 3 תוך מתן תרופת ההלידול. לאחר חצי שנה לא ראינו הטבה והחלטנו לעבור לטיפול באומגה 3 ולהפסיק את ההתעמלות. לאחר תקופה של כ-3 חודשים התחילה הטבה משמעותית במצבו של הילד והתחלנו בהדרגה להוריד את התרופה. במקביל ראינו ירידה בחומרת האלרגיות מה שאיפשר להוריד בהדרגה את מינון התרופות נגד אלרגיה.
לאחר מספר חודשים נוספים הפסקנו לחלוטין את מתן התרופות והתמקדנו אך ורק במתן האומגה.
במשך אותו זמן גיא המשיך ללמוד ולחקור על האומגה, יצר קשרים עם מיטב החוקרים בעולם והבין יותר ויותר את חשיבות חומצות השומן הללו לבריאותו של ילדנו ולבריאות בכלל.
היו נקודות שבירה כאשר לעתים חווינו רגרסיות, אך בזכות טבלאות המעקב יכולנו לזכור את מגמת השיפור הכללי ולעקוב אחר הסיבות לרגרסיות הפתאומיות.
תנאי אחסון והובלה של שמן הדגים
בתחילת הדרך צרכנו אומגה 3 אשר נמכרה על המדפים בבתי מרקחת בארץ. להפתעתנו הבחנו בכך שהשפעת אומגה 3 על הילד משתנה מקופסה לקופסה וקישרנו זאת לתאריך ומנת היצור המודפסים על הקופסה. בנוסף חשנו בהבדל בצבע ובטעם של השמן בין מנה למנה. לאחר מחקר יסודי על תכונות אומגה 3 הגענו למסקנה שהבעיה היא בתנאי האכסון וההובלה של השמן. הסתבר שבניגוד לדברי היבואנים חובה לשמור שמן דגים בקירור של כ 10 מעלות (מקרר רגיל) על מנת למנוע חמצון וקלקול השמן. מכאן הגענו למסקנה שאם ברצוננו לספק שמן דגים טרי ומעולה לבננו עלינו להגיע למקור השמן ולקנות ישירות וכמובן לאכסן בקירור.
בחיפוש מקור איכותי לאומגה 3 הגענו לשני מפעלים אשר מיצרים שמן דגים למאכל אדם: פרונובה בנורווגיה ואושין ניוטרישן בקנדה.לשמחתנו המפעל הקנדי אושין ניוטרישן הסכים למכור לנו ישירות את הסוג המיוחד שחיפשנו אשר לא יובא באותו זמן לארץ. התחלנו לקנות מהמפעל לצריכה עצמית של בננו ושל יתר בני המשפחה.
השיפור בבננו הלך והתקדם וראינו כי שמן אשר מורכב מיחס נכון בין חומצות השומן ואשר נשמר בתנאים טובים, כלומר בתנאי יובש, קור וחושך (מקרר) משפר מאד את התוצאות.
יחד עם המחקר בנושא אומגה 3 הבנו שהמידע שמועבר על ידי רופאים הוא לא תמיד מלא ולכן גיא החל לחקור יותר לעומק גם את נושא התזונה במשפחה. כך הבנו את הנזק של סוכרים על בריאותינו ולמדנו את החשיבות של שומנים טובים בתפריט. משפחתינו עברה שינוי תזונתי מקיף ואנחנו היום מקפידים על תפריט שאנחנו מכנים – תפריט אומגה.
כיום בנינו נרפא לחלוטין מהתסמונת, מקושר חברתית, ללא אלרגיות וללא כל התופעות הקשורות לתסמונת הטורט. כל משפחת בן צבי צורכת אומגה 3 בזכותו וכך בעיות בריאות שונות של בני המשפחה (אלרגיות אסטמה וכדומה) השתפרו מאד או נרפאו לחלוטין.
כיום אנו יודעים שכדי שאומגה 3 תשפיע בצורה נכונה יש לקיים מספר תנאים הכרחיים:
1. יחס נכון בין DHA ו- EPA
2. שמירה בקירור עד כמה שאפשר מרגע היציאה מהמפעל ועד למקרר של המשתמש.
3. מינון נכון לכל איש לפי מצבו הבריאותי ומשקלו.
השמועה על סיפורנו עברה מפה לאוזן יותר ויותר אנשים אשר שמעו עלינו בקשו שנתחיל לייבא אומגה 3 עבורם.
כך ב- 2005 פתחנו את חברתנו – אומגה 3 גליל. ואנחנו מלווים משפחות רבות ששמעו על התהליך שעברנו ובאים לקבל מאיתנו מוצר איכותי במחיר שהוא ללא תחרות אבל ומעבר לזה גם ליווי אישי שמתבטא בייעוץ מקצועי של גיא אשר עם השנים צבר גיא ידע רב מאוד בנושא וכיום מרצה על השפעות תזונה על הפרעות נ"פ ברחבי הארץ ועונה מידי שבוע על עשרות פניות שמגיעות אליו מהאתר שלנו ומפורומים בנושא טורט בתפוז. הפניות שמגיעות אלינו הינן מהורים מודאגים, ממשתמשים מתלבטים ומרופאים ומטפלים שמבקשים עוד מידע על אומגה 3 ועל תזונה בכלל. מלבד הייעוץ המקצועי הורים רבים משתפים את אורנה ומקבלים תמיכה בתהליך הלא קל שהם עוברים עם ילדיהם. כמובן שהסיפוק בעשייה הזו הוא אדיר.
נשמח להיות בקשר איתכם, תוכלו להיכנס לאתר אומגה 3 גליל ולקרוא עוד על חומצות השומן וההשפעות שלהן על תהליכים נוירו-פסיכאטריים במסגרת מאמרים מקוריים שגיא מפרסם ומאמרים נבחרים שהוא ליקט. ותוכלו להשתמש בטופס הפניה בכל שאלה שלא תמצאו לה מענה באתר שלנו