מנגולד מנוקד בערמונים ושומשום
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
עונת הערמונים בשיאה וחוץ מערמונים קלויים על האש הם משתדכים נהדר לתבשילים וסלטים כמו במתכון שלפניכם המשלב מנגולד שגם הוא מצוי כעת בסופרים ובבתי הטבע. המנגולד (עלי סלק) עשיר באשלגן ומגנזיום המיטיבים עם הלב שלנו, בברזל וסידן, בויטמיני B וכולין. ובנוסף עלי הסלק מצוינים לאיזון רמת הסוכר בדם.
המרכיבים
- 10 עלי מנגולד שלמים שטופים היטב. יש להפריד בין הגבעולים לעלים.
- 2 שיני שום
- חבילת ערמונים בוואקום (100 גרם)
- 2 כפות שומשום מלא – קלוי בתנור או על מחבת יבשה
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- רבע כפית כמון טחון (לא חובה)
אופן ההכנה
קוצצים את השום ומאדים על אש נמוכה בסיר מכוסה כשתי דקות.
קוצצים את גבעולי המנגולד, ללא העלים, ומוסיפים לסיר לבישול על חום נמוך לכ-10 דקות, עם ערבוב מדי פעם.
קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים לסיר לבישול של 5 דקות.
מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומבשלים עוד 5 דקות.
מכבים ומוסיפים ערמונים חצויים.
ניתן לאכול את המנה קרה כסלט או חמימה כתוספת לארוחה.
צרו קשר עם אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית