LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

ממרח להעלאת המורל

מאת: אבי ציטרשפילר, חוות דרך התבלינים
זמן קריאה: 2 דקות
בזרעי צ'יה יש פי 6 יותר סידן מבחלב ופי 6 יותר ברזל מאשר בתרד וזה עוד לפני שהזכרנו את האומגה 3 שהזרעים המופלאים האלה מכילים ואת תרומתם למצב הרוח. אבי ציטרשפילר מלמד איך לרקוח מהם ממרח.
Jeliat_In

בתקופה האחרונה ניתנת הבמה לזרעי הצ'יה, עליהם תוכלו לקרוא גם כאן, כמזור אולטימטיבי למחסורים באומגה 3 וכמעצימי אנרגיה, במיוחד לעוסקים בספורט, לבני הגיל השלישי ולילדים. הזרעים מיובאים בעיקר ממקסיקו והם תוצר של אחד מזני צמח המרווה. הזרעים, בדומה לזרעי הפשתן, עשירים בחומרים מוצילגיים (צמיגיים), בחומצות שומן חיוניות לגוף, מרובים בחלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, נוגדי חמצון, וויטמינים ובמינרלים וצבעם שחור מתכתי מבריק. קיים גם זן של זרעי צ'יה לבנה. הזרעים מכילים: פי 6 סידן מהמצוי בחלב, פי 6 ברזל מהמצוי בתרד ופי 3 אבץ מהמצוי בברוקולי.

הוספת זרעי צ'יה שלמים לתבשילים, ליוגורט, לגבינות ולמזונות ניגרים אחרים משפרת את העיכול. הזרעים מייצרים ריר המסכך את האפיתל הרירי של מערכת העיכול ומשפר את תנועת המזון. חלק גדול מתכולת זרעי הצי'ה הנכנס לגוף איננו נספג לדם ולכן צריכת הצ'יה איננה משמעותית לגופנו מבחינת ערך קלורי.

אופן שימוש – יש לכתוש קלות 2 כפיות מהזרעים ולהוסיף לגבינה, חביתות, סלטים, פסטה או כל מנה שהיא אחת ליום.

3 כפות זרעי צ'יה ליום

שילוב אומגה 3 בתזונה היומית חשוב מאוד לשמירה על כלי הדם והמערכת הלבבית. כמו כן, צריכת אומגה 3 מפחיתה את הסיכון לסרטן ולדלקות ומשפרת את מצב הרוח.

כדי לקבל את כמות האומגה 3 המומלצת ליום  יש לאכול כ-3 כפיות זרעי צ'יה טחונים ליום. כדי להפוך את החומרים הפעילים בזרעי הצ'יה לזמינים לגופנו יש לטחון אותם סמוך לשימוש ו/או ללעוס היטב לפני שבולעים, כך יספגו השמנים החיוניים בגופנו בצורה טובה.  מקור אחר לאומגה 3 יכול להיות שמן דגים נוזלי הנספג בצורה טובה בגוף או תכשירים ממרווה מרושתת.

ממרח בריאות – ממרח צ'יה

הממרח מצוין לאלו הסובלים מדלקות או מאנמיה, משפר תפקוד כלי הדם, מוריד רמות שומנים וכולסטרול, מנקה א הכבד ואת מערכת העיכול ומסייע באופן כללי לניקוי מערכתי.

המצרכים:

1/4 כוס זרעי צ'י
1/2 כוס גרעיני חמנייה לא קלוייה
2 כפות עלי סרפד מיובשים
2 כפות זרעי קצח
4 כפות פטרוזיליה
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
מעט מלח

הכנה:

במטחנת תבלינים טוחנים היטב. טעים כממרח על לחם מלא, לחם שיפון בליווי גבינות רכות.

ונסיים בציטוט חכם של הרמב"ם: "רוב בריאות הגוף וחולשתו תלוי בעיכול המאכל, אם מתעכל בדרך קל וטוב, אז האדם בריא. אבל אם מתקלקל העיכול אז נחלש הדם ויבוא לידי סכנה חס ושלום".

אבי ציטרשפילר, תבלינאי והרבליסט, בעלים של  חוות דרך התבלינים

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. פאולה

    שלום,
    בבקשה, נא לתקן בכותרת: זה כפיות ולא כפות. הבדל משמעותי.
    אם כבר, יש לי 2 שאלות לגבי צ'יאה:
    1) להבנתי צריך 2 כפיות ולא 3 (מדובר ב-50% יותר). מה נכון? גם בקופסא שקניתי תוצרת מקסיקו כתוב 2 כפיות.
    2) האם ניתן לסמוך שהאיכות של הצ'יאה שקונים פר גרמים בשוק או בחנויות טבע היא אכן לא מעורבת במשהו אחר? הבדל במחיר ממש משמעותי.
    תודה על תשובתכם.
    שנה טובה,
    פאולה

  2. עדי

    ראש הפרק 3 כפות ליום אינו תואם את התוכן שבו כתוב 3 כפיות

  3. שגר

    פטרוזיליה מכילה חומצה אוקסאלית שמעכבת ספיגת סידן. לכן לא כדאי לשלב ירקות עליים עם סידן. גם הברזל שבצ'יה אינו מאפשר לסידן להיספג כך שנשאר רק ברזל במחיר כבד.

  4. זהירות

    כדאי לדעת שזרעי צ'יאה גורמים לשלשולים. בעלי מערכת עיכול רגישה, כדאי שיקחו זאת בחשבון.

  5. בדוי

    קראתי בכמה מאמרים מפי רופאים ודיאטניות שאין צורך לטחון צ'יה. נראה לי שאף אחד לא יודעה וכותב מה שבא לו.כך זה בהמון נושאים הקשורים לתזונה ודיאטה.כל פעם מתפרסמים מחקרים שסותרים את קודמיהם וחוזר חלילה.

  6. HAROSENET

    מנסיוני 2 כפות קצח זה המון, והתגובה הפיזית יכולה להיות קשה.
    גם קצח כידוע יש לכתוש לפני אכילתו.

  7. אבי

    פאולה שלום
    כמו בכול דבר שקונים במשקל ולא ארוז ועטוף בנייר צלופן גם בזה המחיר יורד.
    בשוק לווינסקי 7 ש"ח ל100 גרם