יום המים הבינ"ל - כל מה שמים עושים לבריאות
היום יום המים הבינלאומי, וזו הזדמנות טובה להיזכר מדוע חשוב לשתות המים והרבה!
כולנו יודעים שהמים חיוניים לכל צורות החיים בכדי להתקיים, בני האדם, בעלי החיים וכן הצומח; בלי מים אין חיים. הם מהווים את מרבית משקל גופינו (כ 60%), הם מסייעים בהולכת חמצן ותזונה לתאי הגוף ומעבירים החוצה פסולת אל מערכת השתן; בנוסף הם עוזרים בספיגת האוכל במערכת העיכול ובאיזון טמפרטורת הגוף. בהתאם ההשלכות הישירות של היעדר שתייה הן עייפות, סחרחורות וכאבי ראש.
בכל זאת רבים מאיתנו נמצאים במאבק מתמיד בכדי לשתות מים ואף לא כולנו יודעים כמה לשתות.
אז איך לגרום לעצמך לשתות את כל המים האלו?
זו האמת, אינה בעיה גדולה. ישנם מספר דברים אשר ניתן לעשות בכדי להקל על העניין: וודאו כי תמיד יש לידכם בקבוק מים (500 מ"ל, שלא יהיה מאיים מדי), קבלו החלטה שאחת לשעה שותים חצי בקבוק, או לחילופין, כל פעם שרוצים לנשנש משהו, לפני כן שותים כמה שלוקים טובים.
אם אתם ממש לא אוהבים מים, אפשר תמיד להוסיף להם מלפפונים חתוכים, או נענע או לימון, לימונית, מרווה וכדומה, כל מה שטעים לך ולא מזיק, יכול להיות רעיון טוב. לדוגמה: מרווה ונענע, לא בהריון, אפשר מלפפונים, תותים, לימון ו / או ג'ינג'ר, האחרונים אף עוזרים עם בחילות הריון.
היום יש גם הרבה אפליקציות אשר יזכירו לכם לשתות מים ואף ימדדו עבורכם כמה שתיתם, יחשבו ממוצעים והתקדמות מיום ליום ומשבוע לשבוע.
חשוב לזכור, שמים יש גם בפירות וירקות (יש שם גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים), אז למי מכם אשר לא נוהג לצרוך אותם באופן יומי, כדאי להוסיפם לתפריט.
עוד כמה עובדות חשובות ומעניינות על המים וחשיבותם עבורכם
מים מסככים את המפרקים שלנו, כאשר הגוף לא מקבל מספיק מים הוא מנצל את המים הקיימים בחוליות ובדיסקות המפרידות בין העצמות. הדיסקות מורכבות בעיקר ממים וכאשר הגוף מנצל את המשאבים הללו מתחילים להתפתח כאבים במפרקים ושחיקת דיסק. הם אף מספקים את הלחות הנחוצה לרקמות שונות, כמו הפה והאף והעיניים ומגנים על רקמות ואיברים.
מים עוזרים לפרק את המינרלים אשר במזון שאכלנו וכן ניוטריאנטים אחרים על מנת שיהיו נגישים לגוף שכן הם נושאים אותם ואת החמצן אל תאי הגוף השונים.
המים מסייעים בהגדלת נפח הצואה (באם אכלתם מספיק סיבים תזונתיים), מגבירים את תנועתיות המעי וכך מונעים מצבי עצירות. כאשר אין לנו מספיק מים, הגוף מושך אותם מהמעי הגס חזרה אל הגוף. המעי הגס הוא האזור בו מתגבשת הצואה שלנו, צואה ללא מים, היא צואה קשה מאד אשר מתבטאת בעצירות.
כאשר לא שותים מספיק, אזור שלפוחית השתן נוח להתרבות במצע חיידקי אשר עלול לגרום לדלקת בדרכי השתן. שתיית מים מרובה, מנקה ושוטפת את מערכת השתן ובכך מורידה את הסיכוי להתפתחות וגדילה של מצע חיידקי פתוגני.
מים אף מפחיתים את העומס על הכליות והכבד שכן הם שוטפים החוצה פסולת. הפסולת או רעלן (Toxin) העיקרי הוא, אוריאה (blood urea nitrogen). אנשים השותים מעט מדי עלולים לסבול מאבנים בכליות, בעיקר אנשים כמונו, החיים באקלים חם.
שתיית מים מונעת את התכווצות השרירים ותורמת לבנייתם.היא אף משפיעה על היכולת האירובית, מסת השריר והיכולת שלו לעבוד לאורך זמן רב יותר. שריר אשר אינו מקבל מספיק מים ואלקטוריליטים, יכמוש; כתוצאה אנו נפתח עייפות שרירים ולא נתפקד כראוי.
שתיית מוצרים מתוקים גורמת לבעיות שיניים רבות. מים עוזרים לנקות את הפה ואף מונעים בעיות שיניים. למים אין ערך קלורי והם מסייעים לשמור על משקל תקין.
שתיית מים לאורך היום עוזרת לגוף לחוש ערני וחיוני ואף עוזרת לעור להיראות צעיר ורענן. המים נספגים בשכבות העמוקות של העור ועוזרים לו לשמור על לחות וכך הוא נשאר בריא יותר לאורך זמן ובעל ברק. חוסר בשתיית מים יתרמו להופעתם המצערת של קמטים טרם עת.
אז אחרי כל זה, לא תשתו קצת מים?
עדי כספי – טיפול בסטרס: תזונה, צמחי מרפא & רפלקסולוגיה