LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

מהי התזונה שתמנע ותשפר את מצב הדליות?

מאת: - כתב עת בנושא תזונה ובריאות טבעית
דליות הן מטרד אסתטי עבור נשים רבות. הן גם יכולות לגרום לכאב ואף להוות סיכון בריאותי, במקרים מסוימים. מה ניתן לעשות?

מה לעשות עם הדליות? צילום: pexels

Jeliat_In

בגוף ישנם כמה סוגים של כלי דם: עורקים המזרימים את הדם מהלב אל איברי הגוף השונים עם פעימות הלב וורידים המחזירים את הדם אל הלב.

בוורידים ישנם שסתומים חד-כיווניים שמאפשרים לדם שם לנוע רק לכיוון הלב.

אם יש החלשה בדפנות הוורידים הם עלולים להתנפח וזרימת הדם באותו אזור אל הלב נחלשת.

לתופעה זו קוראים דליות.

הדליות עלולות להיות רגישות למגע וגורמות לתחושה של כאבים.

ייתכנו כאבי רגליים אך במצבים אלו אין סיכון בריאותי.

לתופעה זו יכולה להיות גם נטייה תורשתית והיא שכיחה אצל נשים בעיקר.

תחליפי הורמונים סינטטיים מגבירים את הסיכון לדליות.

במקרים נדירים יש התהוות של קרישי דם שיכולים להיות סיכון בריאותי קטלני בשל היווצרות תסחיפים לריאות.

גורמי סיכון עיקריים הינם נטיות תורשתיות, תזונה עשירה בשומנים מן החי ובמזון מעובד, חוסר סיבים תזונתיים, השמנת יתר וחוסר פעילות גופנית.

תזונה דלת סיבים היא אחת הסיבות העיקריות לכך.

למאמרים נוספים בנושא בריאות האישה ותזונה:

גיל המעבר אצל נשים – האם הורמונים הם התשובה?

האם לתזונה יש השפעה על אנדומטריוזיס?

בעיות בריאותיות בהריון – המלצות תזונתיות

איך מטפלים בדליות באמצעות תזונה?

יותר תזונה טרייה במצבה הטבעי - פחות בישולים. צילום: pexels

יותר תזונה טרייה במצבה הטבעי – פחות בישולים. צילום: pexels

תזונה כמה שיותר טבעית תעזור.

יש לצרוך כמה שיותר מזונות לא מבושלים.

מחקרים שנעשו לאחרונה הגיעו לידי מסקנה שמכל שיטות הבישול של אוכל רק אידוי או בישול קצר משאירים את האוכל במצב סביר.

בישול ממושך, אפייה, טיגון וצלייה הופכים את האוכל למזיק.

חשוב שלפחות 80% מן המזון הנאכל יהיה בצורתו היותר טבעית.

כלומר: המזון יכלול ירקות, פירות, נבטים, גרעינים ואגוזים למיניהם.

בגרעיני פשתן טחונים יש כמות רבה של סיבים תזונתיים וגם חומצת שומן ALA, שהיא חומר מוצא לאומגה-3, אך מבחינת ספקי אומגה-3, המקור היותר טוב הוא כמוסות מאצות ים מיקרוסקופיות מהסוג שמכיל DHA ו-EPA.

חשובים גם ויטמין C וברומלין (אנזים צמחי המסייע למערכת העיכול).

ככלל, חשוב שלא יהיה מחסור של רכיב תזונה כלשהו.

מיצים ירוקים עוזרים וכמותם גם ג'ינקו בילובה ושורש שן ארי.

צרו קשר עם תזונה פלוס



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו