מאפינס ג’ינג’ר
(16 יחידות)
חומרים:
6 כפות חמאה
4 כפיות מולסה או מייפל
1 כף ג’ינג’ר מגורר
1/4 1 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1 כף ג’ינג’ר יבש טחון
1/2 1 כפיות אבקת קינמון
1/4 כפית סודה לאפיה
קורט מלח
2 כפות רסק תפוחים ללא חומר משמר
אופן ההכנה:
1. יש לחמם תנור ל – 190 מעלות צלציוס ולשמן תבנית אפיה המתאימה ל – 16 מאפינס.
2. להמיס במחבת את החמאה, ולערבב יחד עם המולסה או המייפל והג’ינג’ר המגורר.
3. בקערה, לנפות את הקמח, להוסיף סוכר, קינמון, ג’ינג’ר היבש, סודה לאפיה וקורט מלח ולערבב.
4. יש לשפוך את החמאה, המולסה והג’ינג’ר לתוך הקערה ולבחוש עם כף עץ.
5. להוסיף את רסק התפוחים ולבחוש.
6. למזוג מהבלילה לתבנית המשומנת בעדינות, ולאפות במשך 12 דקות.
7. כשהמאפינס מוכנים יש להמתין כמה דקות שיתקררו לפני שמוציאים אותם מהתבנית.
8. יש לצנן לפני ההגשה.
ליה שומרון