לחם מתוק
מאת: הילה נוה, מתוך הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון"
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
שניים וחצי כוסות קמח כוסמין
כפית אבקת אפייה
2 כפות שומשום מלא טחון / כף טחינה גולמית
1 כף שמן קוקוס / שמן זית עדין
2 כפות מולסה
1/2 כפית קינמון
6 תמרים מגולענים (ניתן להחליף ב-8 משמשים מיובשים אורגניים / 2 תפוחי עץ מגוררים)
1 כוס מים
תבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה.
הכנה:
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות. מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את השמן והשומשום (או הטחינה) ומערבבים. טוחנים בבלנדר את הפרי הנבחר עם המולסה והמים. מעבירים את הבלילה לקערת היבשים ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך אחיד. מעבירים לתבנית אינגליש קייק (תבנית לחם מוארכת). מוסיפים כפית אבקת אפייה, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שיזהיב.