LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

לחיי המזונות השחורים

מאת: איילת אופיר, מטפלת בכירה באיורוודה והרבליסטית קלינית
זמן קריאה: 5 דקות
תאכלו הרבה צימוקים, תכינו שוקולד מקקאו איכותי ותוסיפו לו צמחי מרפא פוטנטיים כמו מאקה או אסטרגלוס, תקפידו על מזונות בצבע שחור ואל תשכחו גם קצת מזון מותסס טבעי. טיפים של דיויד וולף, שביקר בישראל לפני שבועיים
Bari15_In

כבן לאב יהודי ואם בהאית, שניהם רופאים, אין זה מפתיע שדיוויד וולף הפך בבגרותו לאחד מכוהני הבריאות האלטרנטיבית באמריקה. הוא נולד ב- 1970 בניו ג'רזי, והוא מתהדר בתואר שני בתזונה ורקע במדעים והנדסת מכונות. אבל תשכחו מכל התארים והטייטלים – דיוויד וולף הוא מומחה לתזונה, צמחי מרפא ומזונות-על ובעיקר מרצה כריזמטי שמצליח לסחוף את הקהל באהבה שלו לתותי גוג'י, אצות, פטריות ובעיקר שוקולד, שוקולד ועוד שוקולד.

משעשע, כריזמטי וסוחף, מציע דיויד וולף פתרונות יצירתיים וטוען שבכל רגע נתון יש לנו אפשרות לשנות את חיינו ולעשות בחירות נכונות יותר. רפואת העתיד הוא אומר כבר כאן והיא תעסוק באריכות ימים ובאיכות חיים, לטענתו אפשר לחיות הרבה יותר שנים ממה שחיים היום ויש אנשים בעולם שעברו מזמן את גיל 100 פעילים וצלולים וידם עדיין נטויה…

לקח לו 42 שנה להגיע לישראל לביקור ראשון, בהזמנתה של תלמידתו, שירלי בר, אבל כשהגיע אי אפשר היה להתעלם מנוכחותו על הבמה, אישיותו המרתקת, ניסיון החיים האדיר ועשרות השנים והגלגולים השונים שעבר בתחום התזונה. המלצתו הראשונה איתה הוא פתח את ההרצאה המרתקת שלו היתה לצרוך את המזון והמים האיכותיים ביותר שניתן להשיג. משם הוא הוא הפליג לעוד עשרות המלצות, הנה כמה מהן.

מזונות על – רק מאקלים דומה


חשוב לשלב בתזונה היומיומית שלנו צמחי מרפא ו"מזונות על" המגיעים מאזורים אקלימיים הדומים לשלנו גם אם בית הגידול שלהם נמצא באזור גיאוגרפי שונה. כמות קטנה של "מזונות על" נותנת ערך תזונתי רב ומורידה עומס ממערכת העיכול.

ענבים לפי וולף הם אחד ממזונות העל החשובים ביותר המוכרים לנו מתרבויות עתיקות גם בצורתם המשומרת כצימוקים ויין. החומר המצוי בענבים נקרא "רזבטרול", Resevatrol, נוגד חמצון עוצמתי הנמצא גם באוכמניות ונחקר בהרחבה כמעכב תהליכי הזדקנות. מאחר ומשך החיים שלו בתוך הגוף הוא 3 שעות בלבד ניתן לשלב אותו עם שוקולד ולהאריך את משך החיים שלו ל-12 שעות. חשוב כמובן לצרוך ענבים אורגניים מגידול ביו-דינמי.

חומרים נוספים אותם הוא מציין כמעכבי הזדקנות הם קוורציטין וכשותית. פירות יער הם לדעתו מזונות אידיאליים לבני האדם וחלקם אף נחשבים למזונות על: כמו תותי גוג'י ושיזנדרה  (המגיע מהרפואה סינית), האמלקי – המגיע מהרפואה הודית ומשמש רכיב חשוב בתערובת הצ'יוואן פראש שתוזכר בהמשך. דיויד מזכיר את הרפואות העתיקות ההודית והסינית שהעניקו לאנושות ידע מדהים וניסיון של אלפי שנים בשימוש במזונות על ובצמחי מרפא עליהם הוא ממליץ בהתלהבות. פירות וירקות הוא מוסיף מעניקים לחות טבעית לגוף, החשובה גם היא לשימור הנעורים.

אלוורה – מתאים לישראלים

אחד הצמחים אותם מגדיר וולף כמתאימים לאקלים שלנו הוא האלוורה ואליו מצטרפים גם הקקאו, אסטרגלוס (צמח מרפא סיני), שורש אספרגוס בר (שטאוורי- צמח מרפא הודי) המגיעים מאזורי אקלים דומים.
ובפרקטיקה – פשוט שמים את צמחי המרפא ומזונות העל בשייק של הבוקר ושותים את המנה היומית.

אלוורה. צמח על פוטנטיעוד מוצר איתו ממליץ וולף להתחיל את היום הוא כף צ'יוואן פראש. זוהי מרקחת איורוודית מתוקה המכילה בין 40-80 צמחי מרפא ופירות עם דבש וגהי המזינים את רקמות הגוף ומחזקים את מערכת החיסון. זהו בעצם שילוב של מזונות על וצמחי מרפא חשובים המגיע אלינו מן הרפואה ונחשבים למרקחת המאריכה חיים.

80% רו-פוד

מאחר ואנחנו מדינה חמה אומר וולף, מתאימה לנו תזונה המכילה 80% רו-פוד. בנוסף וולף ממליץ לקחת תוסף של יוד על מנת להגן על בלוטת התריס גם מפני הכלור שבמים.
מהי הנוסחה שלו? פירות, ירקות, אצות, צמחי מרפא פוטנטיים כמו אלו שהוזכרו, אגוזים, שקדים, נבטים, מזון מותסס טבעי וכמה מזונות על שמתאימים לאקלים שבו אנחנו חיים. לדעתו של וולף טבעונים חייבים לצרוך "מזונות על" כדי לקבל מספיק חלבון, למשל ע"י צריכת גוג'י-ברי המכילים חלבון שלם.

גוג'י ברי. לנשנש חלבון מלא

האסטרטגיה החיסונית של וולף

מאחר ורבות מן המחלות האוטואימוניות והכרוניות נובעות מדלקת סאב-אקוטית בגוף חשוב לצרוך בקביעות מזונות נוגדי דלקת המחזקים את מערכת החיסון. דיוויד מצביע על קשר בין מחלות נוירולוגיות ומחסור בוויטמיני B ומספר על טיפול יעיל במחלות קשות כמו סכיזופרניה או הפרעה דו-קוטבית (מאניה דיפרסיה) במגה דוזות של ויטמיני B (בפיקוח רפואי כמובן). בנוסף, כמו רבים אחרים, הוא ממליץ לא לאכול לחם לבן ובכלל להימנע ככל האפשר מחיטה ומוצריה המכילים כמויות גדולות של גלוטן וגליאדין הידועים כממכרים. טיפ אחד מיני רבים שקיבלנו על הדרך: להתחיל את היום עם מיץ סלרי מלפפון ולימון לניקוי הכליות.

מזונות שחורים – מאריכי חיים

וולף מזכיר מספר לא מבוטל של מזונות שחורים כמו זיתים (חשוב שיהיו בשלים), תפוחי אדמה שחורים מפרו, רימניה (פרי המגיע מהרפואה הסינית), שילג'יט ומוקונה (מהרפואה ההודית), זרעי צ'יה שחורים, ואורז שחור המכיל הרבה אבץ. לדברי וולף – כל מזון שזוכה לצבע השחור – הוא מאריך חיים.חמישה מזונות שהוכחו כמאריכי חיים יעילים הם: שמן זית, דבש, קינמון, שום ושוקולד כשהכוונה כמובן לקקאו טבעי ואיכותי בלבד. מחקר הולנדי הראה ששוקולד (לא זה שקונים בסופר) מאריך חיים ומוריד ב-50% את הסיכון למחלות לב וכלי דם שהם עדיין האחראיים לרוב מקרי המוות בעולם.

שוקולד מגן על הלב יותר מכל דבר אחר ואחריו במקום מכובד לא פחות שמן הזית. לרשימת מזונות העל מצטרפים פטריות המרפא הסיניות, שילג'יט (המוכרת בארץ גם בשם מומיו) וגם אשווגנדה וטולסי המגיעים אלינו מהרפואה ההודית (איור וודה).

פולי קקאו

איך לדכא את הממריצים?

וולף עצמו איננו שותה קפה אך אינו פוסל את השימוש בצמחים ממריצים כמו קפה או קקאו במקרה הצורך ועל מנת למזער את תופעות הלוואי השליליות שלהם הוא ממליץ להשתמש באנטי-סטימולנטים כמו למשל מלח הידוע כאנטי סטימולנט מובהק ויעיל. זו כנראה הסיבה שהילידים בדרום אמריקה המליחו את הקפה שלהם. חשוב להשתמש במלח אטלנטי טבעי המגיע מאזורים נקיים מזיהום. בהקשר של המלח הוא מוסיף כי שתיית מי מלח מסייעת לטיפול באלרגיות ובאסטמה ולדעתו נשים בהיריון חייבות תוספת מלח לתזונתן.

ואם כבר הזכרנו אסטמה אז שוקולד טבעי לדברי וולף מסייע למנוע התקפים ועוצר אותם טוב יותר מקורטיזון. ועוד כמה עצות פרקטיות: אבקת פטריות ריישי תאזן את החומרים הממריצים שבקפה, אפשר פשוט לערבב ולשתות. צמח המוקונה יחד עם קקאו טבעי מוזכר כטיפול טבעי לחולי פרקינסון.

מינרלים וצמחים לחיזוק מערכת החיסון

למרות שוולף מצדד בטבעונות הוא מודע לכך שהיא לא מתאימה לכל אחד. הוא מדגיש שאם טבעונות פוגעת בבריאות אין צורך להתעקש עליה וחשוב להקפיד על תזונה המתאימה לנו ומיטיבה עם בריאותנו. את הצמחונים שבינינו הוא מזהיר ממחסור בליזין, חומצת אמינו חיונית הנמצאת בדגים ובמוצרי חלב. ליזין וויטמין K נמצאים גם במזונות מותססים.

רו-פוד, הוא מוסף, משפר את בריאות הרקמות אבל על מנת לחזק את מערכת החיסון חייבים להוסיף לתזונה צמחי מרפא המאזנים אותה ודוגמאות לא חסרות: אבקה של פטריות ריישי, מייטאקי, שיטאקי ושאגה בסמודי של הבוקר. הוא ממליץ על רשימה ארוכה של מינרלים שחשוב להוסיף לתזונה אבל לא ממליץ על תוסף סידן. צמחים נוספים שהוזכרו באותו הקשר הם: Polygonum multiflorum או  He shou wu הידוע ברפואה הסינית כמשפר חיוניות ומחזק ומוקונה – צמח על מהרפואה ההודית הידוע כטיפול טבעי בפרקינסון לצד שימושים רבים אחרים שלו.

האסטרטגיה שהוא מציע היא: חיזוק ותמיכה במערכת החיסון על בסיס יומי במקום להזדקק מאוחר יותר לטיפול רפואי.

פטריית ריישי הוכחה במחקרים כמאריכת חיים, מפחיתה כאב ומעלה את רמת ההנאה. היא עשירה בוויטמין ,D נחשבת למזון בטוח לשימוש והוא ממליץ לתת אותה אפילו לתינוקות ולפגים. מוצר מיוחד שדיויד מזכיר הוא Reishi spore oil, שמן המופק מהנבגים של פטריית הריישי וחזק במאות אחוזים מן הפטרייה עצמה. הוא גם ממליץ לשתות ג'ל אלווורה העשיר בפוליסכרידים, מסייע לשמירה על בריאות המפרקים ומערכת העיכול, אנטי דלקתי, מרפא רקמת אפיתל (מע' עיכול ונשימה) ונחשב לסופר פוד וצמח מרפא המתאים במיוחד לאזור שלנו. יש להתחיל בכמות קטנה ולהגדיל את המינון בהדרגה, מי שהטעם מפריע לו יכול לערבב אותו במיץ תפוזים או בדבש טבעי איכותי (לא מחומם) שהוא בעצמו מכיל אנזימים בריאים.

שייק ירוקהגוף שלנו כפי שהוא מגדיר אותו הוא "חבורת תאים אינטליגנטים מאד" אם ניתן לו את ההזנה הנכונה הוא ידע בדיוק מה לעשות.

מיץ פוטנטי לבוקר

והנה כמה דברים פרקטיים שאפשר ליישם כבר מחר בבוקר: מיץ ירקות טרי (למשל סלרי, מלפפון ולימון, ניתן להוסיף גם סלק) לניקוי הכליות ושימור הנעורים, לאכול לפחות סלט אחד ביום, הרבה אבוקדו בעונה וזיתים בשלים (בהכנה ביתית). להכין סמודי עם חלק מן הרכיבים הבאים: שורש מאקה, קקאו איכותי, אלוורה, אסטרגלוס טחון (לטיפול במחלות אוטואימוניות), אונייה דה גאטו, פאו דה ארקו או אבקת פטריית ריישי. לדעתו עדיף לחזק את מערכת החיסון במקום לקבל חיסונים הפוגעים בה ומשבשים את פעולתה או להשתמש בחיסונים הומיאופתיים.

ועוד כמה טיפים קטנים

על מנת למזער את תופעות הלוואי השליליות, אפשר לתת לילדים שלוקחים ריטלין חלמון (רך) של ביצה או מיץ סלק, שניהם עשירים בכולין ומגנים מפני ההשפעות השליליות של התרופה. בנוסף הוא ממליץ לצרוך שמנים רוויים בריאים כמו שמן קוקוס וחמאת קקאו לצד אצת ספירולינה שלמידע נוסף עליה תוכלו לקרוא כאן, או שמן אצות העשירים באומגה 3. ללכת יחף בים, לגעת בעצים ולהתחבר לאדמה, לשכב על החול או הדשא על מנת לאזן ולחזק את מערכת החיסון. ומה לא? להימנע מבשר אדום, מזון מרוסס, מהונדס גנטית, מעובד או מטוגן. ואי אפשר לסיים בלי הציטוט הנודע:

Let food be your medicine, let medicine be your food

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. שירה

    פרוט מזונות על
    איך מכינים סמודי ומה הם מרכיביו.
    מחכה לתשובה
    תודה

  2. ניצה

    אשמח שתמליצי על מקומות"בטוחים" כמובן לא יקרים, שניתן לרכוש את המוצרים המוצעים.
    אשמח שתרחיביט גם על מתכוני שייקים לבוקר ולצהרים. תודה
    ניצה

  3. אבישי

    לראות את הישראלים שוחרי הבריאות נופלים ברשתו של יבואן הקקאו מאקוודור לארה"ב. לכרוך יחדיו דיבורים על בריאות עם צריכת קפאין (מקקאו) או אלכוהול (מענבים המותססים), דומה להצדקת מתן סטירת לחי לאישה בנשימה אחת עם פמיניזם. מה זה השטויות האלה?! כריזמטי, כריזמטי – אבל חברה, תעוררו!!

  4. נטע

    איפה קונים את כל המוצרים המוצעים כאן??

  5. חוה

    האם בטוח לסחוט עלי אלוורה מהעציץ ולהוסיף את הג'ל לשייק?

  6. אבישי

    חבל על מטופלייך שאת מכשירה רעלנים לטובת החיך שלהם (על חשבון בריאותם). וחבל גם עלייך

  7. שי ניר

    מציע לחקור את נושא הקקאו לפני שהופכים אותו לתוסף מספר אחד. אני מעריך מאוד את וולף אבל בנושא הקקאו הוא מגזים. ולצערי יש גם אינטרסים כלכליים מאחוריו.
    לד"ר תל אורן מומחה עולמי בעצמו דעה מלומדה בנושא
    https://tv.naturalnews.com/v.asp?v=14630F21EC04BEC54C313FEB94E79631
    מעבר לזה קקאו לא מגיע מהגיאוגרפיה שלנו. והאם המקומיים בדרום אמריקה אכלו אותו כמזון בעבר הרחוק זה גם שנוי במחלוקת.

  8. אילנה

    הגורו התורן חייכן וכריזמטי, המאזינות/ים משתכנעות/ים בקלות, וכולם עומדים בתור לקנות עוד אבקות קסמים ותמציות קסמים שיבטיחו להם חיים ארוכים עד מאה ועשרים. אני כבר לא יכולה להימלט מהתחושה שיש כאן טקטיקת שיווק משומנת, ופחות מדי גישה ביקורתית ומאוזנת. זה מאיר באור קצת פרובינציאלי את עולם ה"נטורופתיה".

  9. גלית

    מי שמזכיר את ד"ר עדיאל תל אורן לא יכול לפסול אינטרסים כלכליים משום שכל הרצאה של עדיאל עוסקת במישרין או בעקיפין במכירת מוצריו.

  10. אבישי

    אשמח אם תשכנעי אותי ואת ציבור הגולשים מדוע הרעלן קפאין בריא לגוף. את יכולה גם לצרף את הנפש למשוואה. כשתסיימי עם קפאין, תנסי להסביר לנו מדוע אלכוהול (יין) בריא, בכל כמות שהיא. ונא לא למחזר את המחקרים הממומנים ע"י תעשיית השוקולד מחד או תעשיית היין מאידך. תודה.