לביבות תפוחי אדמה לחנוכה
לביבות תפוחי אדמה לחנוכה
לביבות תפוחי אדמה ללא ביצים. מתכון קל ופשוט להכנה. מומלץ ביותר להכין את הלביבות כפעילות חווייתית וטעימה עם הילדים! המתכון מיועד ל-20-30 לביבות קטנות.
חומרים:
1 ק"ג תפוחי-אדמה מקולפים
6 כפות קמח מלא
1 כפית מלח
2 קורט פלפל שחור
½ כפית אספטידה (הינג)
1-2 כפות צ'ילי (פלפל ירוק חריף) – *אפשרות
1 חופן כוסברה/שמיר/פטרוזיליה קצוצה – *אפשרות
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1.מגררים את תפוחי-האדמה בפומפיה על חוריה הקטנים.
2.שמים את תפוחי-האדמה בקערה ומוסיפים אליהם את שאר החומרים: הקמח, המלח, הפלפל והאספטידה. מערבבים היטב לעיסה.
3.מעמידים מחבת (רצוי מטפלון) על גבי להבה בינונית בעצמה בינונית. מוסיפים שמן בעובי של 1-½1 מ"מ. כשהשמן מתחמם, יוצרים בין שתי הידיים כדורים שטוחים בצורת לביבה ומניחים במחבת. כשהצד השני משחים – הופכים את הלביבה לצידה השני ומטגנים עד להשחמה. מומלץ לטגן את את הלביבות בעצמה בינונית ולא מאד חזקה על מנת הלביבות יהיו מוכנות גם מבפנים ולא רק בצדן החיצוני.
4.כשהלביבות מוכנות מוציאים אותן למסננת או רשת טיגון.
•הערה: לאלו שרוצים מחצית מהלביבות עם כוסברה וצ'ילי ומחצית בלי, ניתן לחלק את עיסת הלביבות לשני חלקים. אל מחצית אחת להוסיף את המרכיבים הנ"ל ולערבב היטב ואת המחצית הנותרת לטגן כמות שהיא.