לביבות פירות אפויות
לביבות פירות אפויות של ליה שומרון פינדר
המרכיבים:
1 ביצה אורגנית
1 כפית שקדיה
1 תפוח עץ מגורר (עדיף להשתמש בתפוח
אדום ומתוק, אבל גם עם ירוק זה טעים)
קורט קינמון
1/2-1/3 כוס קמח אורז מלא או קמח
קינואה
2 כפות מים (לפי הצורך, לא חובה)
מעט שמן קוקוס לשימון התבנית או לטיגון
מעט סירופ מייפל להגשה
אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצה היטב, מוסיפים את השקדיה וטורפים יחד. מוסיפים את התפוח המגורר ואת הקינמון ומערבבים.
2. מוסיפים את הקמח בשלבים תוך כדי ערבוב עד שכולו נטמע בתוך הבלילה. יש לשים לב לא לערבב יותר מדי. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
3. לטיגון: מחממים מעט שמן קוקוס במחבת
גדולה ומטגנים יחידות בגודל כף שטוחה, בעובי 1/2-1 ס"מ עד להשחמה משני הצדדים.
מגישים חם בליווי סירופ מייפל.
4. לאפייה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.), משמנים קלות נייר אפייה ומניחים עליו כפות מהתערובת במרחקים קטנים ביניהם. מכניסים לתנור ואופים במשך 15-12 דקות, עד להזהבה.