לביבות טבעוניות מפנקות
מרכיבים (12 לביבות):
5 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 כפות קמח חומוס
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט טחינה גולמית
1 עגבנית מגורדת
כף פטרוזיליה קצוצה או כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל
2. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה, סוחטים טוב ומניחים בקערה.
3. קוצצים או מגרדים את הבצל, (אם מגרדים אז סוחטים היטב) ומוספים לקערה
4. מגרדים את העגבניה ומוסיפים.
5. מוסיפים גם את הקמח חומוס , המלח, הפלפל ואת הפטרוזיליה או הכוסברה.
6. מערבבים בעזרת הידיים. כשהתערובת אחידה ממתינים כמה דקות.
7. עוברים לשלב הטיגון: מחממים שמן במחבת. לוקחים חלק מהתערובת, סוחטים ויוצרים לביבה שטוחה בגודל חצי כף יד. מניחים במחבת, מטגנים עד הזהבה והופכים.
8. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
באדיבות חברת B patent (ביפטנט) יצרנית ומשווקת פומפייה מסתובבת רב תכליתית