Liat_Fly
LiveWell_Fly

לביבות בריאות: בטטה, עדשים וקישוא

מאת: תמר ידין , בעלת תואר שני M.Sc בתזונה קלינית ודיאטטיקה, יועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
לביבה אפויה המהווה אלטרנטיבה טעימה ומזינה ללביבת תפוחי האדמה המסורתית של חנוכה

לביבות בריאות: בטטה, עדשים וקישוא. צילום: יח"צ

SmartKish_In

לביבות תפוחי האדמה המסורתית של חנוכה מכילות כ-150 קלוריות ללביבה, עשויות בדרך כלל בטיגון בשמן עמוק ומכילות ריכוז גבוה של פחמימות הנספגות במהירות במחזור הדם. טעימות? אולי כן. בריאות? הרבה פחות.

החדשות הטובות הן שאפשר בקלות לבצע מספר התאמות שיהפכו את הלביבה האהובה למאכל בריא בהרבה וטעים לא פחות:

ראו מטה מתכון טעים ומוצלח המיישם את כל אלה. מומלץ לנסות!

לביבות בריאות, טעימות ומזינות. צילום: יח"צ

לביבות בריאות, טעימות ומזינות. צילום: יח"צ

למתכוני חנוכה בריאים נוספים:

פעם בשנה: 5 מתכונים לחנוכה

חנוכה טעים ללא ויתור

לביבה – קטנה, גדולה, מתוקה ומלוחה

מתכון לביבות בריאות: בטטה, עדשים וקישוא

מצרכים:

3 בטטות בגודל בינוני חתוכות לקוביות

חצי כוס עדשים כתומות

חצי קישוא

1 בצל גדול

תרסיס שמן (או 2 כפות שמן זית)

2 ביצים (עדיף ביצי חופש אורגניות)

2 כפות שיבולת שועל

כף קמח שקדים או קמח מלא

מלח

פלפל

הוראות הכנה:

שוטפים היטב את העדשים, ומכניסים לסיר יחד עם הקישוא וקוביות הבטטה.

מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי ומבשלים עד לריכוך.

מסננים מנוזלים ומועכים קלות את הבטטה, הקישוא והעדשים בעזרת מזלג.

מניחים בצד שיצטנן.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

קוצצים דק את הבצל, מחממים מחבת, וכשהמחבת חמה מטגנים בה בשמן זית את הבצל עד שמזהיב.

מוסיפים את הבצל למחית הבטטה, הקישוא והעדשים.

מוסיפים את כל שאר המצרכים במתכון ומערבבים היטב למחית אחידה.

משמנים תבנית ויוצקים לתוכה לביבות מהתערובת.

אופים בתנור החם עד להזהבת הלביבות (כרבע שעה / 20 דקות).

הופכים את הלביבות לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו