לביבות בריאות: בטטה, עדשים וקישוא
לביבות תפוחי האדמה המסורתית של חנוכה מכילות כ-150 קלוריות ללביבה, עשויות בדרך כלל בטיגון בשמן עמוק ומכילות ריכוז גבוה של פחמימות הנספגות במהירות במחזור הדם. טעימות? אולי כן. בריאות? הרבה פחות.
החדשות הטובות הן שאפשר בקלות לבצע מספר התאמות שיהפכו את הלביבה האהובה למאכל בריא בהרבה וטעים לא פחות:
- אופים בתנור במקום לטגן בשמן עמוק.
- מחליפים את תפוח האדמה בבטטה, שמכילה את אותה כמות של ויטמין C ואנטי-אוקסידנטים שיש בתפוח אדמה, אך עשירה יותר בברזל, ויטמין A וסיבים תזונתיים.
- מוסיפים ירקות על מנת להעשיר עוד יותר את הלביבה בוויטמינים ובסיבים תזונתיים.
- מוסיפים ללביבה קמח שקדים או קמח מלא, שיתרמו לתחושת שובע ממושכת.
- משתמשים בתרסיס שמן ומקפידים לנגב את עודפי השמן באמצעות נייר סופג.
ראו מטה מתכון טעים ומוצלח המיישם את כל אלה. מומלץ לנסות!
למתכוני חנוכה בריאים נוספים:
לביבה – קטנה, גדולה, מתוקה ומלוחה
מתכון לביבות בריאות: בטטה, עדשים וקישוא
מצרכים:
3 בטטות בגודל בינוני חתוכות לקוביות
חצי כוס עדשים כתומות
חצי קישוא
1 בצל גדול
תרסיס שמן (או 2 כפות שמן זית)
2 ביצים (עדיף ביצי חופש אורגניות)
2 כפות שיבולת שועל
כף קמח שקדים או קמח מלא
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
שוטפים היטב את העדשים, ומכניסים לסיר יחד עם הקישוא וקוביות הבטטה.
מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי ומבשלים עד לריכוך.
מסננים מנוזלים ומועכים קלות את הבטטה, הקישוא והעדשים בעזרת מזלג.
מניחים בצד שיצטנן.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
קוצצים דק את הבצל, מחממים מחבת, וכשהמחבת חמה מטגנים בה בשמן זית את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את הבצל למחית הבטטה, הקישוא והעדשים.
מוסיפים את כל שאר המצרכים במתכון ומערבבים היטב למחית אחידה.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה לביבות מהתערובת.
אופים בתנור החם עד להזהבת הלביבות (כרבע שעה / 20 דקות).
הופכים את הלביבות לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.