barimax1125_Fly
Spirulife_Shocomaca_fly

כיסוני כוסמין ממולאים בגבינת עזים ובזיליקום ברוטב יוגורט עזים ובטטה

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
GOODMUV_IN

חומרים: (4 מנות)

חומרים לבצק:

1 כוס קמח כוסמין
1 ביצה אורגנית
2 כפות שמן זית
קורט מלח ים טבעי
חצי כפית קצח
מעט מים לפי הצורך

מערבבים הכל ולשים לבצק אחיד, גמיש וקל לרידוד. מניחים בצד.

חומרים למלית:

1 כוס תערובת גבינות עזים שאתם אוהבים (פטה, אורדה, צפתית, לבנה, גבינות קשות מגורדות…)
1 כוס עלי בזיליקום טריים
מעט אגוז מוסקט מגורד

אופן הכנה:

טוחנים הכל למחית בבלנדר ידני. במידה ובחרתם בגבינות קשות שאינן משתפות פעולה עם המרקם הממחתי לו אתם זקוקים, ניתן להתגבר על הסרבנות בעזרת קצת יוגורט עזים.
בסיר גדול (לפחות 5 ליטר) מרתיחים מים (כ – שני שליש סיר). מרדדים את הבצק על משטח משומן במעט שמן זית. יוצרים עיגולים בעזרת קערית בקוטר של כ – 10 ס"מ ומציבים כפית גדושת ממחה גבינות ירוק במרכזו של כל עיגול. מקפלים כל עיגול באמצע כך שיהיו לנו חצאי עיגולים ממולאים ובעזרת מזלג – מהדקים את הקצוות. כמובן שחוזרים על התהליך עם שאריות הבצק. (אפשרות נוספת – במקום ליצור עיגולים עם קערית, לחתוך את הבצק לריבועים שיהפכו למלבנים ממולאים במקום לחצאי עיגולים. היתרון הוא בכך שאין צורך להתעסק עם שאריות בצק…)
כשהמים רותחים, מוסיפים להם קורט מלח ים טבעי וכף שמן זית וזורקים פנימה בזהירות את הכיסונים שהכנו, אפשר אחד אחד תוך כדי הכנה או כ – 8 ביחד. מחכים שיצופו + 2 דקות ומוציאים אחד אחד לתבנית/ צלחת הגשה משומנת. כל כיסון זקוק לליטוף של מעט שמן זית על מנת שלא ידבק לחבריו.

חומרים לרוטב:

1 בטטה בינונית מקולפת, פרוסה ומאודה
חצי כוס יוגורט עזים
1 כף פטה/ בולגרית עזים
10 עלי בזיליקום
מעט אגוז מוסקט מגורד
מעט פלפל גרוס

טוחנים הכל בבלנדר ידני, יוצקים מעל או מתחת (כמצע) הכיסונים בהגשה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו