טעים להכיר את עפר שכטר
הוא סטנדאפיסט ויזם ולאחרונה הפך גם לשותף ולפרזנטור של מותג המשקאות גרופר, שמהווה אלטרנטיבה בריאה בתחום המשקאות המוגזים.
האם הוא גם מיישם תזונה בריאה בחיי היומיום?
עפר שכטר עונה על השאלון הקבוע של מדור טעים להכיר וחושף צדדים שלא הכרנו.
לאורחים קודמים במדור:
טעים להכיר את המאמאצחיקית הראשית
שירלי גליק עם תובנות על תזונה וחטאים קטנים
גורו הבריאות והתזונה – מיכל צפיר
התשובות של עפר שכטר
מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?
אבוקדו.
לאבא שלי יש עצי אבוקדו כך שיש לי אספקה קבועה של אבוקדו טעים, ישר מהעץ.
מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?
כריך אבוקדו מלחם טף. זה ממש טעים וממש בריא!
תאר את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך
4 כריכונים עם… ניחשתם נכון, אבוקדו! וגם – צנונית, מלפפון וצלפים.
כבר אמרתי שאני ממש אוהב אבוקדו?
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?
שבשר הכרחי לתזונה טובה ולתפקוד תקין.
אני טבעוני כבר 3 שנים ואני מרגיש בדיוק ההיפך.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?
חומוס.
כשהיינו ילדים היינו קמים מהשנ"צ, שמים בייגל בטוסטר ויורדים על קופסת חומוס.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכל?
בשר.
איזה אוכל תיקח איתך ליום ארוך ולא צפוי?
שקית עם כל מיני אגוזים.
בנוסף, יש איתי תמיד גם חטיף חלבון טבעוני, ליתר בטחון, ולפעמים גם פירות.
מה החטא האהוב עליך?
המבורגר טבעוני עם הלחמניה, הירקות, הרטבים והצ'יפס.
במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?
אני מרגיש שאני יודע מספיק בתחום התזונה, כך שהייתי בוחר בנטורופתית כדי ללמוד יותר.
זה תחום שאני עדיין לא מספיק מבין בו.
מה דעתך על המשפט: "זה לא מה שאתה אוכל, אלא זה מה שאוכל אותך?"
מעולם לא שמעתי את המשפט הזה, אבל השילוב נכון: צריך לדאוג לתזונה בריאה ולנפש בריאה.
אם אתה אוכל בריא ולא דואג לצד הרוחני שלך, זה לא יספיק.
כמו שאתה דואג להזין את הגוף שלך בדברים טובים, כך גם את הנפש.
המתכון המנצח שלך
אני מגלגל בראפ מחיטה מלאה פלאפל אפוי ביתי עם טחינה ורסק עגבניות.
פתרון טעים מאוד שמתאים גם לקחת לדרך.