Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

למה כדאי להקפיץ חסה?

מאת: אייל שפרינגר, Dipl.Ac.Cl.Hb, מייסד המרכז לרפואה מסורתית
זמן קריאה: < 1 דקה
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית, טעמה של החסה מתוק ומר. טעמים אלו מאפיינים מזונות וצמחים בעלי השפעה מנקה ומחזקת בו זמנית. אפקט הניקוי של החסה מתמקד בכבד (ניקוז מרה), בהפחתת רמת סוכר בדם ובשיתון.
Bari15_In

השפעתה של החסה כצמח מחזק מבוססת על ריבוי המינרלים בירק זה.מתכון זה של חסה מוקפצת עשוי לשמש, לאחר אבחנה מתאימה, כתמיכה בטיפולים באנמיה, בעיות גניקולוגיות ובעיקר בעיות סביב הווסת והמחזור החודשי, שיפור צמיחת שיער, ומתח נפשי.כמתכון אביבי, החסה המוקפצת מטפלת בעיקר בכבד משום שמחד היא תורמת לניקוי הכבד, ומאידך מסייעת לבניית הדם, הנחשב ברפואה הסינית לתמצית הקשורה בתפקוד הכבד.

מתכון זה מציג דרך לשימוש בירק העלולה להראות אקזוטית או אפילו מוזרה לאלו הרגילים לאכול את החסה בצורת סלט. הרעיון של חסה בבישול גורם להרמת גבה בקרב לא מעט אנשים, עם זאת בסין נפוצים מתכונים רבים של חסה מוקפצת.

המתכון בסיסי וקל להכנה. אם החסה מבושלת במידה הנכונה, לא יותר מידי, התוצאה המתקבלת קלילה וטעימה.

מצרכים:

ראש חסה ערבית

כף שמן בכבישה קרה

כפית ג'ינגר טרי מגורר

מספר טיפות של שמן סומסום כהה

כף רוטב סויה שויו

הכנה:

חותכים את החסה לרצועות עבות.

מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה, ושמים את החסה במחבת.

מיד מוסיפים גינג'ר טרי מגורר, כף רוטב סויה, ונותנים לחסה "לרדת בגובה".

לאחר הצטמצמות החסה מוסיפים מהר מעט שמן בכבישה קרה, ומספר טיפות שמן סומסום כהה.

מסירים מהאש ואוכלים.

חשוב לא לבשל ולכווץ את החסה יותר מידי.

אפשרויות:

• לפזר בסוף הבישול תערובת זרעים מעל החסה (סומסום, זרעי דלעת, זרעי פשתן וחמניה).

• לבשל עם אצות ווקמה ו/או עם עלים ירוקים מסוגים נוספים.

• לצרוב בתחילת הבישול בצל קצוץ בתחתית המחבת.

• לשלב עם דגן מבושל, או טופו/טמפה צרובים במחבת.

בתיאבון

 

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו