חומוס הומייד - מתכון מפורט במיוחד
אין כמו חומוס ביתי שמכינים לבד – לא רק שהוא טעים ועשיר בטעמים, הוא גם הרבה יותר בריא מהממרחים התעשייתיים שמלאים בחומרים משמרים, שומנים מיותרים ותוספים מלאכותיים.
כל מה שצריך זה כמה מצרכים בסיסיים, כדי ליהנות מממרח שהוא גם טעים וגם טוב לגוף שלכם.
המתכון המטה מפרט את כל שלבי ההכנה משלב ההשריה ועד להרכבת המנה..
למתכוני ממרחים ביתיים נוספים:
מתכון חומוס הומייד
מצרכים:
חבילת גרגירי חומוס יבשים (500 גרם לאריזה קטנה או 1 קילו לאריזה גדולה)
טחינה (עדיף טחינה מלאה)
1-2 שיני שום
1 לימון
כף שמן זית איכותי
1 עד 2 כפיות מלח
חצי כפית עד כפית כמון
חצי כפית סודה לשתייה
הוראות הכנה
השרייה:
משרים את החומוס למינימום 12 שעות ועד 24 שעות. מחליפים את המים ושוטפים את החומוס כל כמה שעות.
שימו לב! מומלץ להשתמש במיכלי זכוכית להשרייה כדי למנוע רעלים שעלולים לדלוף מפלסטיק.
לאחר ההשריה מבשלים את הגרגירים בסיר גדול מלא במים במשך 3-4 שעות.
בתחילת תהליך הבישול מוסיפים לסיר חצי כפית סודה לשתייה. זה עוזר לקצר את זמן הבישול ולרכך את החומוס.
תהליך הבישול:
מבשלים את הגרגירים על אש גבוהה עד שהמים רותחים.
לאחר מכן, מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד 3 שעות.
הקפידו להסיר כל קצף שנוצר על פני השטח עד שהמים רותחים.
בדקו מדי פעם אם צריך להוסיף עוד מים רותחים כדי להבטיח שהגרגירים לא יידבקו לתחתית הסיר.
לאחר הבישול ולאחר שהסיר הפסיק לרתוח, מכניסים אותו למקרר יחד עם מי הבישול.
לאחר הקירור:
הוסיפו את הרכיבים הבאים לבלנדר חזק או מעבד מזון:
- 3 וחצי כוסות של גרגירי חומוס (הניחו בצד כמה גרגירים לקישוט). אפשר להקפיא את שאר הגרגירים למנת החומוס הבאה שלכם, אבל בואו נסיים את המתכון הזה קודם…
- 3/4 כוס מהמים המשמשים לבישול החומוס
- חצי כוס טחינה מלאה
- 2 שיני שום (צמצמו לאחת אם אתם מעדיפים טעם פחות דומיננטי)
- מיץ מלימון אחד שלם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
לאחר הוספת כל המרכיבים, הפעילו את הבלנדר או מעבד המזון בעוצמה הגבוהה ביותר.
לאחר ערבוב קצר, כשהכל מתחיל להתערבב, בודקים את המרקם והטעם.
התאימו לפי הצורך עם לימון, מלח, כמון וכו'.
אם אתם מעדיפים מרקם אחר ("גושי" יותר או פחות), ניתן להוסיף עוד קצת ממי הבישול או חלק מהגרגרים שעדיין לא הוקפאו, בהתאם להעדפה האישית.
לאחר שהגעתם לטעם ולמרקם הרצויים, העבירו לקערה את החלק הרצוי מממרח החומוס.
לבסוף, כשלב אופציונלי, מזלפים שמן זית איכותי ומקשטים בחומוס מבושל.
בתיאבון!