הסלט המושלם
העוזרת שלי ואני שיחזרנו את הסלט האהוב עלינו מהמסעדה הקבועה שלנו אחרי כל מפגש של קורס
בלוטת התריס
לסלט –
1-2 כוסות לפחות של חסה רומית קרועה ביד או עלים שלמים
1-2 כוסות לפחות חסה אייסברג קרועה ביד או עלים שלמים
1/2 כוס של עלי בזיליקום (לפי מידת האהבה שלכם לבזיליקום)
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לחתיכות
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
אפשר להוסיף גם: מלפפון בלאדי / רגיל חתוך דק באלכסון
פרוסות צנונית חתוכה דק, פרוסות קולרבי חתוך דק במנדולינה אם אינכם בפרוטוקול בלוטת התריס או רק ממש מידי פעם בצורה חיה, עקב הפוטנציאל הגרוייטוגני שלהם, זה ליתר בטחון.
לרוטב
1/4-1/2 כוס שמן זית מכבישה קרה
1-1.5 כפות חומץ תפוחים אורגני אם אפשר לא מפוסטר
2 כפיות דבש טבעי שלא עבר חימום (או לפי הטעם)
1/2 לימון סחוט טבעי
מלח אטנלטי , פלפל שחור גרוס (אם לא בפרוטוקול) לפי הטעם
1-2 כפיות גדושות חרדל טבעי חלק או למי שאוהב חזק יותר גרגירים
חרדל אינו מתאים בפרוטוקול בלוטת התריס בשלבים ראשונים עד להחזרות
להכנה
מסדרים בקערה רחבה את עלי החסה, מוסיפים עליהם את המלפפונים, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הבזיליקום ואת שאר הירקות לפי בחירה. מכינים את הרוטב: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר מוט ומתחילים לזלף את שמן הזית בהדרגה תוך כדי טחינה (לאט לאט או בעזרת מישהו שמחזיק את השמן / המוט) וטוחנים לאמולסיה (איחוד מרקמים) מושלם. טוענים ומתקנים תיבול. שימו לב שחרדל הוא מאד חזק ומגרה את המעיים ולא מתאים לכל אחד, אפשר גם בלי, ואפשר לשלב שום כתום.