LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

הסטרט אפ של Barefood

נשבעת לכם שחשבתי על זה הרבה לפניהם. חשבתי שזה יהיה גאוני ששפים יכינו לי אוכל גורמה גם כשנגזר עלי תפריט מיוחד. ואז בא barefood
Jeliat_In

נכון שחברה שמספקת ארוחות בריאות מלאות, בתהליך החלמה יכול להיות רעיון גאוני? רעיון שיעזור ליותר אנשים להסכים לקחת על עצמם תהליך של הבראה דרך תזונה, ויקל על תזונאים לדעת מה בדיוק נכנס לפה של המטופלים המתחילים שלהם. נשבעת לכם שחשבתי על זה הרבה לפני ברפוד….

תחשבו על זה לרגע…. נגיד אתם מטפלים. ונגיד אתם שולחים את המטופל החדש שלכם עם תפריט החלמה הביתה.  אתם בטח גם שולחים לו מייל מפורט עם הסברים איפה אפשר להשיג מה אפשר להכין בבית איפה אפשר לאכול בחוץ , איזה שמן קוקוס מומלץ, איזה דגנים לשלב, מאיזה סוכרים להימנע, איפה לקנות , ממי להזמין וכולי. אם אתם מטפלים לא חולמניים מידי אזיי הייתם כנראה גם מעט סקפטיים לגבי יכולתו להתמיד בדרך הזו….

המטופלת הנצחית

עכשיו נגיד שאתם מטופלים, אני כמטופלת נצחית זוכרת את השבוע הראשון אחרי שיצאתי מהתזונאית הראשונה שלי (שתבדה לחיים טובים וארוכים בזכותה בגיל 34 סיימתי את סאגת האקנה שנמשכה אצלי 20 שנה!) כולי הלומת הנחיות העדפתי להעביר את השבוע הראשון במה שהכי קרוב לצום. בלוח הזמנים שלי יום שישי בעוד שבוע וחצי  היה היום הראשון שבו אוכל לחפש חנויות טבע, כאלה שלא עובדות עם אותה שיטת תמחור של  ה. שטרן.  אז עד יום שישי התרכזתי במים וירקות. סימני רעב ראשונים הופיעו כבר אחרי שעתיים אבל אתם יודעים איך זה פעם ראשונה אצל תזונאית, אתה לא רוצה לרמות את הבנאדם שכל כך רוצה שתחלים.

שבוע אחרי כבר למדתי להכין אורז מלא ושעועית מאש. הימים הללו זכורים לי כימים קסומים.  כמה תוספי תזונה לארוחת בוקר, מלא אורז מלא בצהריים ועוד קצת אורז מלא בערב. בדיוק כמו שהובטח לי, חוייה קולינארית מעולם אחר…

בקרב בלוטות הטעם שלי נשמעו קולות שדברו על צדק חברתי, ומסביבי אנשים הביטו בי במבט מרחם.

עבר זמן עד שלמדתי שאפשר להגיע אל מתכונים מצוינים טעימים ובריאים, העברתי את המתכונים היישר לידיה של אמא שלי שהכינה אותם עבורי. מתוקף עבודתי בתחום התזונה הבריאה השתתפתי גם בעשרות סדנאות בישול ועבדתי עם לא מעט שפים בריאים, כל אחד מהם דאג שאהיה שבעה כל עוד אני איתו. במקביל גם מצאתי באינטרנט אתרים עם מתכונים טובים ואפילו מצאתי לי חברים חדשים שהסכימו להכין אותם.

טוב נו באיזשהו שלב גם החלטתי להכין כמה מנות בעצמי, התוצאות לא היו רעות אבל לא תמיד זה היה מספיק בשביל לתחזק אותי בצורה אוטרקית.  בלוח הזמנים הצפוף שלי נדרשתי לא מעט לסיוע חוץ.

לאחרונה התחלתי לחשוב שחייב להיות מיזם כזה שמכין אוכל למי שמתחיל מסלול תזונה בריאה אצל תזונאי. במקביל לתהליך הלימוד העצמי אנשים בתחילת הדרך יוכלו לקבל ארוחות מלאות אליהם הביתה בהתאם להנחיות המטפל. אם אפשר מנות גורמה, אז עדיף.
חשבתי שזה רעיון טוב כי זה יגרום ליותר אנשים לחשוב שהתהליך יכול להיות לא מאוד מסובך ואולי אפילו מפנק. כמו שתהליך החלמה אמור להיות.

היאכטה האוליגרכית

כמובן שבדיוק כמו כל הסטרט אפים המבריקים שלי שבדימיוני כבר היו אמורים לסדר לי מקום של "כבוד" במעושרות 2 או לאפשר לי יאכטה אוליגרכית באילת  (לדעתי אפליקציה שעוקבת אחר חומציות הגוף יכולה לעשות מיליונים), גם במקרה הזה שוב גיליתי שמישהו חשב על זה בדיוק כמה חודשיים לפני והרים מיזם בשם Barefood. ולא רק שהקים את המיזם , אלא שכבר יש שם  תפריטים מיוחדים להבראה עם מנות מתוך קייטרינג הגורמה שלהם.

שלא כמוני הם חשבו שם קצת יותר רחב והתפריטים שלהם מתאימים לא רק לתהליכי החלמה אלא גם למי שרגיש לגלוטן ורוצה להתפנק לכמה שבועות עם תפריט ארוחות עד הבית או למשל לספורטאים שמקבלים המלצות תזונאיות ורוצים להיעזר  בשפים טובים כדי להתקדם בתהליך וגם לסכרתיים שעייפים מלבשל כל הזמן לעצמם עם המון הגבלות ובכלל לעצלנים רעבים.

הם עובדים עם מומחים שלהם אבל פתוחים גם לעבוד עם מטפלים שהבאתם מהבית .

אחרי שעברתי על התפריט שלהם ראיתי כיצד היאכטה האוליגרכית שלי הולכת ושוקעת לקרקעית ים סוף. דיים איט,  המנות נשמעות מגרות. טוב, האמת שאני מכירה את השפים גיל הררי וציונה מלמן ודי צפוי שהם יבנו תפריט כזה.

השילוב המעניין ביניהם יצר תפריט שמאפשר לכל האסכולות התזונאיות להרגיש מסופקות ותודו שלא חסר אסכולות אצלנו בקהילה.

את ציונה מלמן שהיתה שפית במוסדות הבראה גדולים (שפית ראשית באלומות ומנהלת מטבח מחליפה במטבח של צ'אד סרנו ב  Tree of life Arizona ) הכרתי עוד באלומות כשהיא בנתה את תפריט חדר האוכל של החווה, אותו תפריט שתופס עד היום.  ממנה למדתי הרבה מאוד טריקים חכמים למטבח בריא.

 

שייקיםגיל הררי פיתח מתכונים וסדנאות ברשת Wholefood האמריקאית . אותה רשת בה ביליתי את רוב ימי ניו יורק שלי וכמובן את מרבית הירוקים – לא השייקים, המרשרשים – שהבאתי עימי.

השילוב הזה הביא לכך שהתפריט יושב על קו אלומות Wholefood ומשלב מנות  rawfood טעימות ומתחכמות יחד עם מנות יומיומיות משביעות .

 

בתפריט המלא שתוכלו למצוא בלינק הזה יש ריזוטו גריסי פנינה, רטטוי, קציצות טבעונית עם אגוזים, פסטה שחורה פסטה מלאה ופסטת רופוד.  יש גם מרקים עשירים, מנות ילדים, ארוחות בוקר שגולת הכותרת שלהם זה גרנולה כוסמת (הקשר בין כוסמת לבין משהו טעים כנראה מסתכם רק בגרנולה הזו). על הקינוחים מיותר לדבר כי עדיין נראה לי  מופרך  להכניס כאלה לתפריט החלמה. מצד שני כשחושבים על זה אם המטפל שלכם הולך בסדר עם תמרים אז תוכלו להפניק את עצמכם גם בדייט בול או מוס שוקולד טבעוני .

מעבר לכל זה יש כמובן גם את השייקים , ירוקים ושאינם ירוקים. אותם שייקים מעלים ירוקים שהרבה מטפלים ממליצים לנו עליהם אבל לא כולנו מצליחים לייצר מהם משקה הגון. כזה שהטעם שלו אינו גורם לנו לחשוב – מה לעזאזל זה שונה מאקמול, שניהם זה איכס שמספרים לנו שהוא בריא.  במקרה של ברפוד השפים שם עברו שנים ארוכות עם העלים האלה וכבר מצאו איך לערבב אותם ככה שייצא ממש טעים.

 

לאתר Barefood

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. מ'

    לא כתוב בשום מקום באתר Barefood על טווח המשלוחים, אך אני מתארת לעצמי שמדובר רק בתושבי ת"א והסביבה. חבל. מקווה שיאמצו את הרעיון גם אצלנו בהקדם. רעיון נפלא ממש לכל חובבי הבריאות!

  2. נעמה

    התוכניות של ברפוד הם להגיע לכל הארץ.
    נחזיק להם אצבעות שיצליחו במרכז..

  3. ת

    חבל. למה????? אני רוצה גםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

  4. ברפוד

    יש להודיע יום מראש (הכנות הנבטות וכדומה – המשלוח יוצא טרי טרי)

  5. יעל

    כייף לדעת שיש אתכם בטוחה שהאוכל נהדר (לפי השמעוות…) שיהיה לכם המון הצלחה ולנו בריאות מענגת (:

  6. שרון דודאי בר-צבי

    הכותבת מקסימה!הכל נכון המטופלת הנצחית,המטפלת שאני המטופלים שלא יכולים לקינואה ולכוסמת….

  7. ניצה שירצקי

    אתם בפיגור מטורף של 32 שנה…
    הרבלייף מספקת ארוחות מלאות בצורה של שייק טעים או חטיף שמכילות בתוכן את כ-ל אבות המזון והויטמינים שהגוף צריך וזה על בסיס חלבון סויה מבודד!
    כשר למהדרין וזול בטירוף!