Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

גרנולה מלוחה

מאת: - מאמנת תזונה אינטגרטיבית, מומחית לreal food ומחברת הספר ״לאכול באמת״ - מסע קולינרי באמריקה, the real food version- 100 American favorite dishes
מרק אוכלים עם גרנולה מלוחה. למה? כדי שיהיה יותר מעניין בפה, במקום קרוטונים או שקדי מרק צהובים. את המתכון קיבלתי מסבתא ברכה שהביאה קופסה מלאה לארוחת שישי אך עד הסוף דאגנו כולנו שתישאר ריקה
Bari15_In

הגרנולה נפלאה גם שצריך נשנוש בין לבין הארוחה או אפילו בסלט. אפשר להפוך אותה בקלות לתבלין הבית – והעיקר אין חוקים, תזונה מותאמת אישית.

לשחק עם מה שיש, עם מה שאוהבים ולהכין בלי הרבה מאמץ אבל לא לשכוח את הגרנולה בתנור. מניסיון זה מאוד מאכזב וגם לא טעים. ממש.

אני מכינה את הגרנולה ללא גלוטן, משתמשת בשיבולת שועל ללא גלוטן שהיום אפשר להשיג אותה כמעט בכל חנות, ובכוסמת ירוקה שתמיד מפתיעה אותי בטעמה – אני לא מאוהבי הכוסמת בכלל ופה היא לא מורגשת בטעמה אלה רק במרקם.

המרכיבים

1 כוס שיבולת שועל ללא גלוטן (לא מהיר הכנה)

1 כוס כוסמת ירוקה אורגנית

1 כוס דוחן אורגני

1/2 כוס אמרנט – לא חובה

1 כוס גרעיני חמניה לא קלויים

1 כוס גרעיני דלעת לא קלויים

3/4 כוס שומשום מלא

1/2 כוס קצח

1/3 כוס צנוברים לא קלויים

1/2 כפית צ׳ילי או יותר לפי הטעם

1/3 כוס שמן זית

3/4 כפית מלח ים

4 כפות מייפל

2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן וללא סוכר – לא חובה

אופן ההכנה

מתחילים בהשרייה של הכוסמת והדוחן או האמרנט כשעתיים, מסננים.

מחממים תנור ל170 מעלות.

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, בודקים שיש מספיק מכל המרכיבים לפי הטעם.

מוסיפים את השמן, המייפל והסויה ומערבבים. טועמים ומקנים תיבול.

מניחים נייר אפיה בתבנית ומשטחים שכבה אחידה של הגרנולה. חשוב לא להעמיס כי זה יוצר אי אחידות באפייה.

מכניסים לתנור, שמים תזכורת ואחר 15 דקות מוציאים ומערבבים. מכניסים שוב לתנור לעוד 15 דקות. מוצאים מהתנור ומצננים.

לשמור בקופסא סגורה. בתאבון!

צרו קשר עם Daily Real food – אפרת פטל



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו