גלילות חצילים ממולאים בגבינת אגוזי קשיו
גלילות חצילים ממולאים בגבינת אגוזי קשיו
שתהייה לכם שנה טבעונית
השנה החדשה עומדת בפתח, ומביאה עמה הזדמנות להתחיל מבראשית: להחליף הרגלי אכילה והרגלי אורח-חיים מזיקים ומחלישים, בהרגלים בריאים פיזית ונפשית. מדוע לא להתחיל את השינוי כבר בערב החג ולקבל את השנה בסעודת גורמה מענגת, שכולה על טהרת הטבעונות? שהרי היתרונות הבריאותיים והקולינרים של הטבעונות ידועים מקדמת דנא, ובשנים האחרונות נפוצה הבשורה בארץ ובעולם כולו.
לפניכם סדרת מתכונים המהווים תחליף בריא וטעים לארוחה המסורתית, שבדרך-כלל כוללת מוצרים מן החי (בשר, דגים, עוף, ביצים וגבינות), כמו גם פחמימות פשוטות, סוכר לבן וקמח לבן- אשר מכבידים על הגוף ומערכותיו ומזיקים לבריאות האדם, לבעלי-החיים ולסביב. הנה הזדמנות לקבל את פני השנה החדשה- אחרת.
מתכונים אלה יכולים לשמש בתור מנות ראשונות, עיקריות או תוספות. המתכונים דורשים קצת השקעה אבל בהחלט משתלמת. נסו ותווכחו.
גלילות חצילים ממולאים בגבינת אגוזי קשיו
8-10 גלילות
צילום: נירה שניידר
מצרכים
1 חציל גדול
גבינת אגוזי קשיו
מנדולינה – (מכשיר חיתוך)
לפרוס את החציל במנדולינה או בעזרת סכין לפרוסות דקות (כחצי ס"מ) לאורכם.
לצלות את הפרוסות על מחבת או בתנור בחום גבוה עד לקבלת גוון זהוב.
(לא לצלות את החצילים יותר מדי, כי אחרת קשה לגלגל אותם. הם ממשכים להתרכך גם אחר הצלייה)
גבינת אגוזי קשיו
250 גר'
צילום: נירה שניידר
מצרכים
3/4 כוסות אגוזי קשיו,מושרים ללילה
1 כף שבבי שמרי בירה/ כף מיסו לבן
קורט מלח
1 כף שמן קוקוס
1/2 כוס מים
1.לאחד את כל החומרים לבלנדר ולטחון.
2. להעביר לשק גבינה.
3.לתלות במקום מוצל בין 12 – 24 שעות ( עד להיקוות המים)
4.להעביר לכלי זכוכית, לשמור במקרר.( ניתן להקפיא)
להניח פרוסת חציל על משטח ישר, לשים גבינה ולגלגל.
ניתן לעטר בעלי: פטרוזיליה, ארוגולה, עירית או רוקט.